Eddie Hazel - Game Dames and Guitar Thangs (1977)

Funk / Rock
Label: Warner Bros.

1. California Dreamin' (6:12)
  2. Frantic Moment (3:43)
  3. So Goes the Story (3:53)
  4. I Want You (She's So Heavy) (9:26)
  5. Physical Love (5:32)
  6. What About It? (3:45)
  7. California Dreamin' [Reprise] (1:25)
avatar van Marco dB
Eerste (en enige) soloplaat van een magnifiek gitarist, de enige ware opvolger van Jimi. Zijn opus magnum is te vinden op Maggot Brain van Funkadelic.

Ik hoor net Physical Love voor het eerst, en man o man wat een nummer, wat een vrijheid. Ik hoop dat de rest van het album ook zo is heb hem besteld duurt alleen nog 8 weken voordat ie er is. Hulde aan Eddie Hazel

avatar van Lennart_M
Waar is dit album te koop?
Bij bol is 4-6 weken wachttijd en ik heb hem het liefst binnen 2 weken (dan ga ik op vakantie)

avatar van BoordAppel
Mooi gitaarwerk maar ik mis de funk een beetje. Het is wat te flauwtjes allemaal.

Eddie Hazel levert het meest briljante gitaarwerk af bij Funkadelic en Parliament. Zijn solo op Maggot Brain is legendarisch. Ook op de uitstekende Funkadelic plaat Hardcore Jollies, een jaar voor deze solo plaat, speelt hij 3 fantastische solo's. Dat zet hij voort op dit Game Dames and Guitar Thangs. De man speelt met zijn gitaar, wat een heerlijk geluid krijgt hij er toch uit. De muziek zelf is wat meer funky rock, meer richting pure rock. Iets rustiger dus dan bij Funkadelic, maar daarom zeker niet van mindere kwaliteit. Beste nummers zijn California Dreamin', So Goes The Story, Beatles cover I Want You (She's So Heavy) & Physical Love.

En dan was ik nog What About It? vergeten. What about that!