Pagan's Mind - Celestial Entrance (2002)

Noorwegen
Label: Limb

1. Approaching (2:48)
  2. Through Osiris' Eyes (6:09)
  3. Entrance: Stargate (6:01)
  4. ...of Epic Questions (6:10)
  5. Dimensions of Fire (7:29)
  6. Dreamscape Lucidity (6:40)
  7. The Seven Sacred Promisis (6:29)
  8. Back to the Childhood Pt.1:Conception (2:46)
  9. Back to the Magic of Childhood Pt.2:Exploring Life (9:17)
  10. In Brilliant White Light (2:45)
  11. Aegean Shores (5:14)
  12. The Prophecy of Pleiades (9:53)
DutchViking
Pagan's Mind is het overtuigende bewijs dat Noorwegen op metalgebied heel wat meer te bieden heeft dan alleen black metal, waar het land zo befaamd om is. Pagan's Mind speelt progressieve metal, uiterst origineel en afwisselend. Ik ken van deze band alleen wat losse nummers van Celestial Entrance, ik ga denk ik snel dit plaatje aanschaffen.

ik heb dit album eerst een paar luisterbeurten gegeven en ik kom tot de conclusiedat het een verdomd goed plaatje is. De toetsen zijn vooral erg goed verzorgd!
Het is duidelijk dat ze veel naar DT hebben geluisterd maar toch hebben ze een eigen geluid.
En de zang in het laatste nummer vind ik bijna precies net als JLB alleen met meer kracht

avatar van andnino
Zit allemaal uitstekend in elkaar, maar het mist voor mij toch datgene dat Enigmatic: Calling en God's Equation bijzonder maakt. Ik ben dan ook geen liefhebber van het genre.

avatar van Rinus
Prima prog/metal uit Noorwegen.

avatar van notsub
Pagan's Mind is best een leuke band, maar geen topper in het genre. Muzikaal liggen de invloeden van Dream Theater er bovenop, maar qua zang is er meer power. Die zang vind ik persoonlijk niet zo geweldig, het komt soms nogal geforceerd over. De muziek is verder prima, maar er zijn veel bands die dit niveau overtreffen.