KISS - Symphony (2003)

Alternatieve titel: Alive IV 2-28-03

Label: KISS

1. Deuce (4:14)
  2. Strutter (3:22)
  3. Let Me Go Rock & Roll (6:09)
  4. Lick It Up (5:13)
  5. Calling Dr. Love (3:30)
  6. Psycho Circus (5:13)
  7. Beth (3:41)
  8. Forever (3:50)
  9. Goin' Blind (3:38)
  10. Sure Know Something (4:20)
  11. Shandi (3:41)
  12. Detroit Rock City (4:50)
  13. King of the Night Time World (3:30)
  14. Do You Love Me (4:10)
  15. Shout It Out Loud (4:10)
  16. God of Thunder (4:27)
  17. Love Gun (4:26)
  18. Black Diamond (7:11)
  19. Great Expectations (4:20)

met the Australian Children's Choir

20. I Was Made for Lovin' You (5:00)
  21. Rock and Roll All Nite (7:22)
  22. Do You Remember Rock and Roll Radio * (3:34)
avatar van Halloween
Ik heb gister net de DVD gekocht.

Heel mooi die symphony orchestra was helemaal opgemaakt.

En Kiss natuurlijk nog steeds zoals vroeger.

Ed
heb deze ook aangeschaft.
had nog voor deze nog nooit live kiss gezien.
en het is een genot om de (oude) heren te zien.
vreemd er is zoveel video materiaal van kiss.
dat er nog nooit een live concert eerder is uitgebracht.
heb inmiddels stuk of 5 concerten liggen.
van de heren.
verkregen via het ilegaale circuit.
ze zijn hier wel trouwens wel levendiger op dan als
symphony,maar de heren zijn nu over de 50.
dus het is ze vergeven.

heb vorige week de dvd gekocht en vind het een geweldig opteden! orkest helemaal opgemaakt en zelfs een opgemaakt kinderkoor!!

geweldig!!!

als je nog een home cinema set hebt liggen en je weet niet wat je er mee moet doen, koop deze dvd!

Is een erg goed concert. Erg mooi gedaan met dat achtergrond-orkest. Orkest en kinderkoor is inderdaad helemaal opgemaakt.

waterboy schreef:

avatar van Backdrifter
Toppertje van KIZZ, geweldige geluidskwaliteit en verstandhouding tussen groep en orkest! Mooi gedaan, knap werk...de nummers klinken prachtig op deze manier! Net zoals bij Deep Purple en Mettalica, t geeft toch net nog een tintje meer....

Empyrium
Uitstekend live album van deze gemaskerde heren en de laatste met drummer Peter Criss. Ace was al vervangen door manusje-van-alles Tommy Thayer.

Goede sound en vooral het assemble gedeelte klinkt erg mooi.

derkrijks
Kiss doet duidelijk zijn best op deze cd om er een leuke avond voor het publiek van te maken. Het orkest en de band zelf zitten elkaar sporadisch in de weg, waardoor het geluid op sommige momenten wat rommelig wordt. Voor de oudgedienden zullen er weinig nieuwigheden te zien zijn, maar het toevoegen van Shandi (dat destijds een behoorlijke hit was downunder, alsmede ook het album Unmasked) is leuk. Alleen de combinatie van Gene's "Great Expectation" (een liedje over groupies) en een kinderkoor, is op zijn zachtst gezegd bizar te noemen. Verder heel leuk.

avatar van goldendream
Is dat een concert uit 2003 of een ouder, pas dan uitgebracht?

avatar van goldendream
Kent iemand de datum van dit concert?

avatar van goldendream
Dank, je mocht ook gewoon het jaar vermelden .

avatar van Von Helsing
Ach, Peter.... Waarschijnlijk zijn ze in de veronderstelling dat de "fun always starts" nadat Peter weer eens "zijn" Beth bijeen heeft gejankt, zoals in dit filmpje:

YouTube - Kiss Backstage During Beth June 2000

Ik denk dat Gene en Paul het als een zege beschouwen dat Peter nu definitief verdwenen is.

avatar van Rockfan
Heb deze op DVD, is toch heel leuk hoor

petercriss schreef:
De uitspraak van Paul Stanley "And now the fun starts!" als intro voor het gladde "Forever" is niet alleen dom maar ook bijzonder bot tegenover Criss die net zijn hit "Beth" ten gehore had gegeven.

Het wonder van editing.. Volgens mij speelde Paul namelijk het intro van "Here Comes The Sun" na deze opmerking. Dit is er naderhand uitgeknipt.

En om een sexueel getint nummer als "Great Expectations" met een kinderkoor uit te voeren is bijna ziek te noemen.

Tadáá... shockrock op zijn best! Ezrin liet toch al eerder zijn eigen kinderen mee janken op Lou Reed's "Berlin"? Ik weet niet of je het origineel kent, maar daar staat ook een kinderkoor op (Brooklyn Boys Chorus).

avatar van Kronos
Ik zag dit album voor 3 euro liggen en dacht dat het zo'n miskleun was als die symfo-uitstap van Metallica, S&M waar ik zelfs dat weinige geld niet aan kwijt wilde. Maar thuis even wat fragmenten beluisterd heeft me toch van gedacht doen veranderen.

Het eerste deel zijn eigenlijk gewone live-registraties en waar later het orkest zich komt bemoeien is het wel passend bij de onnozele bombast van KISS.

Weer een ontdekking erbij.

avatar van Karma_To_Burn
Het concert begint gelijk erg lekker met de nummers Deuce & Strutter en maakt hiermee ook zichtbaar het publiek los.
Dit tempo gaat 6 nummers door en daarna gaan we over op Act 2, met een gedeelte van het orkest erbij. Bij deze 2de act spelen ze 5 ballads en dat is toch iets teveel van het goede, na het lekkere ruige begin is dit toch even een grote stap terug. Hier en daar een rustig nummer moet zeker kunnen maar 5 achter elkaar is duidelijk overkill.
Gelukkig komen de heren van Kiss daarna weer terug met lekkere rockers, het begint al met het heerlijke rock nummer Detroit Rock City en gaan op dit tempo door tot het einde van het concert.
Vanzelf sprekend ontbreekt het nummer I Was Made for Lovin' You ook niet en is het samen met het orkest heel netjes uitgevoerd maar duidelijk niet het grote hoogtepunt van het concert.

KISS - Symphony begint met een rockend eerste half uur, maar zakt jammer genoeg in de 2de act wel weer behoorlijk in, ballads moeten best eens kunnen maar zeker geen 5 achter elkaar.
In act 3 rocken ze gelukkig meer, maar toch vond ik het veel te rustige tussenstuk behoorlijk de vaart eruit halen.

Beste live nummers zijn voor mij persoonlijk: Deuce, Strutter, Do You Love Me, God of Thunder & Black Diamond.
Lekker Kiss concert, maar ben benieuwd of ze harder rocken zonder het orkest erbij..

Begrijp eerlijk gezegd niet, waarom de mensen hier zo enthousiast over dit album zijn. Het geheel klinkt behoorlijk mat, en bovendien hoorbaar zooo op de automatische piloot. Het gedeelte met het orkest valt tegen want je hoort het soms bijna niet, en het lijkt alsof de producent Kiss naar de voorgrond heeft gemixed. Geen verrassende setlist (zoals altijd) en behoorlijke tegenvaller. Ik luister de versie van Metallica nog maar een keer. 2,0

Karma_To_Burn schreef:

Zijn geen vijf ballads achter elkaar

avatar van vielip
Nee die tel ik ook niet eerlijk gezegd.