Girlschool - Demolition (1980)

Label: Bronze

1. Demolition Boys (3:39)
  2. Not for Sale (3:32)
  3. Race with the Devil (2:52)
  4. Take It All Away (3:43)
  5. Nothing to Lose (4:30)
  6. Breakdown (3:06)
  7. Midnight Ride (3:17)
  8. Emergency (2:51)
  9. Baby Doll (4:13)
  10. Deadline (2:54)
  11. Take It All Away [Single Version] * (3:12)
  12. It Could Be Better [Single Version] * (2:55)
  13. Nothing to Lose [Demo] * (3:47)
  14. Not for Sale [Demo] * (3:31)
  15. Furniture Fire (B Side of 'Emergency') * (3:01)
  16. Take It All Away (BBC Friday Rock Show 1.8.80) * (3:32)
  17. Breakdown (BBC Friday Rock Show 1.8.80) * (3:24)
  18. Demolition Boys (BBC Friday Rock Show 1.8.80) * (2:57)
  19. Nothing to Lose (BBC Friday Rock Show 1.8.80) * (4:29)
avatar van Bush Beast
Engelse Heavy Metal band die geheel uit vrouwen bestond. Was erg populair destijds bij Hanneke Kappen (zie ook White Honey). Een paar leuke nummers, maar verder niks bijzonders.

avatar van Rinus
Goede plaat uit de N.W.O.B.H.M. periode. Waren stalgenoten van Motorhead (op het Bronze label) en tourden ook samen met Lemmy's club. Hardrock, met een vleugje punk erin. Lekker rauw en ongecompliceerd, maar wel melodieus. En deze dames konden echt spelen. Op vinyl

Nieuwstad
Het debuut en meteen ook het beste wat ze ooit zouden maken. Hier klinken ze nog lekker puur en rauw. Ook op vinyl (ooit gekocht voor een gulden op de rommelmarkt )

avatar van Lexicon Devil
Duidelijk de beste rockende dames uit de 80's.

Emergency schopt kont!

Deze band staat denk ik op de inspiratie lijstjes van Babes in Toyland, Hole en zeker van L7.

Nieuwstad
Dat moest haast wel ja.

Erg leuk is de remaster met bonustracks. Hierop staat oa het nummer Furniture Fire, onbegrijpelijk dat die het album niet heeft gehaald destijds.

avatar van qwolama63
Deze 5 meiden zijn vooral bekend geworden door hun "connectie" met Motorhead. Heb ze nog live gezien begin jaren 80 toen ze het voorprogramma speelden voor Lemmy en co.
Deze dames stonden niet alleen op lp maar ook live hun mannetje met rauwe, recht voor de raap metal.
Hun eerste en meteen hun beste album.

avatar van Brutus
Aardig album maar niet super

avatar van Lau1986
Leuk album van deze band. Emergency steekt wel met kop en schouders boven de rest uit, maar nummers als Demolition Boys, Midnight Ride en Nothing to Lose mogen er toch ook zeker zijn. Heerlijk rockende plaat. Ook de cover van the Guns is erg vermakelijk. Leuke plaat!

Robbiev
Jeugdsentiment. Deze en Hit and Run heb ik op vinyl. laatst ook de single Furniture Fire (geweldig nummer idd Nieuwstad) gevonden. De rest geloof ik wel

avatar van Pitchman
Demolition Boys. Wat een knaller van een song is dat!

avatar van Jean Rene
Deze LP had ik destijds en ik heb er toen best wel veel naar geluisterd. Dit is echt wel hun beste plaat.
Het is wat steviger dan The Runaways.

Midnight Ride vind ik nog steeds briljant.