38 Special - Authorized Bootleg - Nassau Coliseum, Uniondale, New York 1 / 29 / 85 (2010)

Label: A&M

1. Take Em Out (5:22)
  2. Back on the Track (4:50)
  3. Interlude (0:56)
  4. Rough Housin' (4:29)
  5. Stone Cold Believer (4:36)
  6. Caught Up in You (5:18)
  7. Wild-Eyed Southern Boys (4:33)
  8. Chain Lightnin' (5:43)
  9. Undercover Lover (4:11)
  10. Back Where You Belong (4:46)
  11. If I'd Been the One (4:07)
  12. Twentieth Century Fox (4:04)
  13. Hold on Loosely (5:37)
  14. I Been a Mover (8:01)
  15. Rockin' Into the Night (5:22)
Ozric Spacefolk
Live uit 1985. Niet eerder is er een livecd van .38 Special uit deze periode uitgebracht. Niet echt hun beste tijd. Maar wel hun meest succesvolle, hitsingle-gewijs.

Ik ben benieuwd, want er staat echt een aantal erg sterke songs op.

Ozric Spacefolk
Eindelijk de kans om deze plaat te luisteren; hij staat in zijn geheel op Spotify.
Zinderende liveplaat, waar de dubbele gitaren, dubbele drums en dubbele zang goed naar voren komen.

Toch belachelijk dat de band twee drummers had, want ze spelen nagenoeg dezelfde ritmes en fills. Het klinkt gewoon als een stereo-opname. Op studioplaten hoor je niet zo goed, maar zo live valt het direct op.

Ach ja, blijft de muziek over; het rockt harder dan op de studioplaten, dus het neigt echt meer naar southern (stadum)rock dan de AOR waar de studioplaten meestal naar neigen.

avatar van vielip
Zit deze nu te luisteren via Spotify en inderdaad; het (stereo) drumgeluid valt gelijk op! Inderdaad vrij bizar dat een band 2 drummers heeft. Snap de reden ook niet zo goed eerlijk gezegd. Enfin, met de muziek is, zoals eigenlijk altijd bij deze band, niks mis. Heerlijke rock die het predikaat 'typisch jaren 80' met verve en trots mag dragen. Sterke melodieën, goede zangers, flitsend gitaarwerk; alles heeft deze band in huis. Jammer dat ze Europa altijd links hebben laten liggen. Zoals zoveel Amerikaanse bands trouwens. De opnames zijn uit 1985 zie ik. Kan me herinneren dat ik eens ergens gelezen heb dat de Golden Earring rond die tijd in het voorprogramma stond van .38 Special. Was na het NEWS album in ieder geval.

Ik vind dit een zeer goed live album van 38 Special. Het Rockt heerlijk met die striemende gitaren en dat van die 2 Drummers is me niet opgevallen. De zang is live ook sterk en doet niet onder voor de studio versies.

avatar van Larzz
Die 2 drummers komt van the Allman Brothers Band. Alleen zijn die 2 jongens veel beter en spelen ook verschillend. En is de muziek van the ABB veel complexer dan de simpele maar degelijke hard-rock van .38 Special. Meer southern rock groepen namen 2 drummers maar bij deze band is het volstrekt overbodig. Sterker nog: tijdens het Lorely concert in Rockpalast van 1981 was er door ziekte slechts 1 drummer. Klonk prima. De andere drummer werd totaal niet gemist.

avatar van vielip
Larzz schreef:

En dat is dan ook meteen de reden waarom ik liever naar .38 special luister dan naar The Alman Brothers Band. Ook goed hoor maar wordt me te vermoeiend op den duur. Met name live.

avatar van Larzz
Haha. Kan ik me goed voorstellen Vielip. 44 minuten Mountain Jam met 2 (!) drumsolo's luister ik ook niet al te vaak.