Slipknot - 9.0: Live (2005)

Label: Roadrunner

1. The Blister Exists (6:24)
  2. (Sic) (3:53)
  3. Disasterpiece (6:47)
  4. Before I Forget (4:25)
  5. Left Behind (3:44)
  6. Liberate (3:49)
  7. Vermillion (5:56)
  8. Pulse of the Maggots (5:06)
  9. Purity (5:12)
  10. Eyeless (4:19)
  11. Drum Solo (3:58)
  12. Eeyore (2:16)
  13. Three Nil (5:04)
  14. The Nameless (5:29)
  15. Skin Ticket (6:04)
  16. Everything Ends (5:04)
  17. The Heretic Anthem (4:09)
  18. Iowa (6:37)
  19. Duality (6:07)
  20. Spit It Out (5:29)
  21. People = Shit (5:54)
  22. Get This (2:44)
  23. Wait and Bleed (3:44)
  24. Surfacing (5:50)
avatar van Sanderkeuh
Raar dat hier nog geen berichten geplaats zijn.
Mja dan ben ik de eerste he. ^^

Heel mooie cd, met de beste nummers van Slipknot; uiteraard allemaal live.

Er zitten goede nummers bij maar ook minder goede, omdat ze soms wat langdradig zijn.

Beste liedjes op cd:
Left Behind, Pulse of the Maggots, The Nameless, Everything Ends, The Heretic Anthem, Duality, Spit it Out, People = Shit, Get This en Wait and Bleed.

4.5*

Heb laatst in huis gehaald.

Ga helemaal akkoord met Sander.

Pulse of the Maggots, Spit it Out en Wait and Bleed.

avatar van Sanderkeuh
Ik verlaag mijn stem van 4.5* naar 4* omdat het geluid niet altijd zo goed is, en omdat ik die preken van Corey beu word tussen en na de liedjes.

vind het wel goed, maar klinkt echt te nep soms, en die maskers...

Ik snap niet wat de muziek te maken heeft met hun maskers hoor.
Hoewel hun stem daardoor een klein beetje vervormd wordt...

Bobiej
Idd, stem word een beetje vervormd en bij nummers die snel gerapt (geschreeuwd) moeten worden stoort dat een beetje. Begrijp trouwens niet hoe dít commerciël kan worden:| Zal wel door de act komen... Het album zit dik in orde, ik mis jammer genoeg maar 1 nummer: My Plague. Maar al mijn andere favorieten staan er wel op: (SIC), Duality, Spit It Out (wel wat tijdverspilling dat dat "Get down on the fucking ground, right now... not 'till I say jump the fuck off" erin zit), Left Behind, Vermillion. Gewoon een goed live album van een lekkere bende herrie makers. De volle bak dan maar: 5*****

Necr0ph0biC
Geen slecht live album, ook al stoor ik me eigenlijk wel een heel klein beetje aan Corey's stem, hij is niet meer zoals hij was..maar dat neemt natuurlijk niet weg dat dit een goed album is, al mn favorieten staan erop en het geluid is ook redelijk goede kwaliteit dus ik geef het een 3,5.

Bobiej
Hum, ik zie dat ik 5* gaf, toch maar verlagen naar 4* omdat er ook een aantal saaie nummers opstaan (Purity, Eeyore, Iowa, Get This).

Necr0ph0biC
Sanderkeuh schreef:

Ik snap niet wat de muziek te maken heeft met hun maskers hoor.
Hoewel hun stem daardoor een klein beetje vervormd wordt...

En ik snap ook niet waarom het slecht zou zijn als het commercieel is. Als de muziek goed is gaat het daar toch niet om?

en die maskers...

Ooit was het idee dat ze niet bekent wilden worden door hun persoon, maar door hun muziek. Inmiddels is er van ieder bandlid wel een foto online, behalve Sid Wilson (Dj).

Goede live CD. Telkens ik er naar luister wou ik dat ik erbij was

Eeyore vind ik echt niet klinke.Voor de rest zeker geen kommentaar.4.5 sterren.

matoch schreef:
Eeyore vind ik echt niet klinke.

Klinkt in ieder geval beter als de versie van Slipknot.

Bobiej schreef:

En hieruit blijkt dat de muziek van Slipknot niet tijdloos is, aangezien ik weer verlaag.

avatar van SlipKorn
vind het wel goed, maar klinkt echt te nep soms, en die maskers...

Het is eigenlijk gewoon niet jouw band? Want die maskers, dat is juist 't hele idee achter slipknot om met een 'nieuw' soort muziek te komen, een beetje angstaanjagend overkomen, en je voor je mening laten op komen. Commercieel, ik kan geen énkel punt bedenken waarom Slipknot nu meer winst ogend is dan toen ze begonnen. Waarin zijn ze veranderd sinds ze begonnen? Bandleden, appartuur een klein beetje, muziekstyle amper, reputatie, bekendheid. Maar d'r is niet iets waarvan ik denk ohja, dát doen ze alleen maar voor het geld. En ik vind het trouwens zelf een onwijs goed album, 4.5*.

Bobiej schreef:
Inmiddels is er van ieder bandlid wel een foto online, behalve Sid Wilson (Dj).

Sid staat ook wel bekend als DJ Starscream, even daarop zoeken en je komt wel wat tegen hoor

Dit album staat volgens mij als een huis, je haalt werkelijk een live-concert in je woonkamer/auto binnen!
Dat Corey nu en dan eens wat tussen de liedjes door 'ratelt' is enkel deel van het live-aspect en vind ik het maar ten goede komen. Super-album dat van mij ook dan al z'n sterren verdient!
Wel valt het me op dat er op verschillende locaties werd opgenomen, de ene moment is het nog Phoenix, terwijl het plots Singapore is

avatar van SIC
SIC
Ik als echte Slipknot fan vind dit het beste album dat ze uitgegeven hebben. Hoeveel keer ik deze plaat al heb opgelegd kan ik zelf niet meer tellen, zeer hoge soundkwaliteit voor een Live album.
favo liedjes: The Blister Exists (hou van de drums), Spit It Out (super stuk met de zero b*lls**t. Live zien is nog beter), Surfacing, Disasterpieces (Heel leuke intro).

avatar van tom broshuis
ik vind slipknot live 10 keer beter dan op cd. ik vind het echt superknap dat ze met zun negenen, en van die zweterige warme klote pakken, en van die stinkmaskers waar je nou niet echt lekker in kan bewegen lijkt me en dan nog zoon sound maken, vind ik echt heel knap.
het beste album van slipknot
4 sterren

avatar van The Scientist
Hier ook bericht verwijderd

avatar van doornappel
ik ben dus echt geen slipknotjes liefhebber, maar drum solo blaast zelfs mij uit mijn schoenen

heel puik album over het algemeen, zeker stukken beter dan het in mijn ogen koude studio werk.

Trollbericht en reacties even verwijderd, zal 's een PM sturen om te vragen hoe het zit met die stemmen.

PriestMaiden
Slipknot is een goede band live.
Hier staan veel goede nummers op buiten deze: Purity, Eeyore, Iowa, Get This en The Nameless zijn mindere nummers.
De andere nummers zijn heel goed. Corey zijn stem is hier een stuk minder agressief als op de live dvd Disasterpieces.

avatar van P8371G
Inderdaad goede liveplaat dit, als je dan toch een SlipKnot album wilt aanschaffen dan zou ik deze pakken, SlipKnot zoals je ze toch het liefst hoort, Hard,Vuil en Ruig en Live met net dat beetje meer sfeer op plaat
3.5