The Orb featuring Lee Scratch Perry - More Tales from the Orbservatory (2013)

Verenigd Koninkrijk / Jamaica
Reggae / Electronic
Label: Cooking Vinyl

1. Fussball (4:32)
  2. Africa (5:33)
  3. Tight Interlude (1:24)
  4. Making Love in Dub (6:45)
  5. No Ice Age (4:19)
  6. Don't Rush I (4:38)
  7. Fussball [Instrumental] (4:30)
  8. Africa [Instrumental] (5:31)
  9. Making Love in Dub [Instrumental] (6:46)
  10. No Ice Age [Instrumental] (4:17)
  11. Don't Rush I [Instrumental] (4:30)
Wat een heerlijke mix, virtuositeit en creativiteit.

Beginnen met een liedje over voetbal, waarom ook niet? Dat kan alleen bij The Orb.

Ok, het is nog steeds wennen dat gewauwel van Lee, maar het werkt sfeerverhogend. Een feestje voor je oren en je geest.

De lol spat ervan af, ik krijg hier meteen een glimlach van in m'n hoofd.
Grote artiesten die zichzelf niet overdreven serieus nemen. Meer van dat!

Ponty Mython
Dit verzamelalbum bestaat uit nummers die het vorige album met Lee Perry niet hebben gehaald en een tweetal bonustracks die alleen via iTunes en de Japanse en Australische releases te krijgen waren. Het gebrabbel van Lee Scratch Perry lijkt zowaar meer consistentie te hebben dan op The Orbserver, wat hem gelijk een stuk minder irritant maakt. De muziek is nog steeds een fijne mix van dubby reggae en minimal techno, die overduidelijk een Thomas Fehlmann stempel draagt en zoals The Orb ooit klonk op Okie Dokie en Baghdad Batteries. Het is fijn dat ook de instrumentale versies op dit album staan, voor de mensen die - net als ik - het gebrabbel van Lee Scratch Perry slecht trekken.