Thunderstone - The Burning (2004)

Finland
Label: Nuclear Blast

1. Until We Touch the Burning Sun (5:55)
  2. Break the Emotions (4:42)
  3. Mirror Never Lies (3:44)
  4. Tin Star Man (5:10)
  5. Spire (4:37)
  6. Sea of Sorrow (5:03)
  7. Side by Side (4:23)
  8. Drawn to the Flame (4:43)
  9. Forth into the Black (4:42)
  10. Evil Within (6:02)
DutchViking
Ik heb deze plaat laatst geluisterd en dat smaakte nu niet direct naar meer. Thunderstone maakt pakkende, op Stratovarius-leest geschoeide, power metal. Vernieuwing is ver te zoeken. Erg voorspelbaar en zonder veel verrassingen. De zang is vlak en soms vrij eentonig.

Complimenten voor de ritmebasis, die is uitstekend, maar ik had ook niet anders verwacht van een metalband die al diverse grote festivals heeft aangedaan. Nee, dit is niet mijn ding. Leuk om af en toe op te zetten, maar meer ook niet. Als ik degelijke power metal wil horen, luister ik wel naar Sonata Arctica en Stratovarius, twee eveneens Finse bands die toch wel een stapje verder zijn dan Thunderstone.

Dweezle13
Goede power-metal uit,Finland onder de vlag van,stratovarius,sonata arctica,hammerfall,het drukt ook op dit album waar ze duidelijk door beinvloed zijn.

De grootste stempel drukt zanger,pasi rantanen,hij klinkt helder-heerlijk-toegankelijk,en komt erg ver uit zijn strot met, forth into black,break the emotion,en spire.

Ik mis toch iets op dit album waardoor alles nogal kaal en afgevlakt overkomt en dat je dan een goede zanger als,'rantanen hebt,dat is net als een voetbal-elftal,niet eentje moet goed zijn maar-allemaal-en dat associeert met de band,zang/keyboards-( goed,) verder erg matig en doet de band niet goed.

Met dit album als je de digi-pack nog niet hebt heeft veel bonus-nummers van o.a.covers(metallica-judas priest),en zelfs eerder opgenomen nummers in een nieuw jasje voorzien.

Wederom een heerlijke powermetal plaat.