Éen van m'n favoriete albums van éen van m'n favoriete bands. Harem Scarem is echt een band zoals je die niet veel hoort. Dit album gaat enigszins terug naar de aor-sound van het debuut-album van de Canadezen.
Er staan een aantal heerlijek uptempo nummers op en ook een paar geweldige powerballads zoals alleen Harem Scarem die kan maken.
Favorieten:
- De opener REACH is een lekkere rocktrack die een paar keer beluisterd moet worden voor hij echt gewaardeerd kan worden.
- WAITED is m.i. één van de allermooiste nummers ooit gemaakt. Het is een positief klinkende frisse uptempo rockballad met echt een fantastisch refrein en nog beter gitaarwerk. Dit is muziek!
- De titeltrack HIGHER is de enige echte ballad van de cd, en een welkome afwisseling. De coupletten zijn erg mooi gezongen en het refrein blijft in je hoofd hangen. Toptrack.
- Bij het horen van LIES begrijp ik niet waarom HS nog nooit een wereldwijde megahit heeft gescoord. Dit soort nummers hebben maar 1 luisterbeurt nodig om er verslaafd aan te raken. De coupletten bouwen de spanning om vervolgens een heerlijk klinkend krachtig refrein naar je oren te knallen. 1x luisteren is vaker luisteren, dat kan ik je verzekeren.
- LOST is eigenlijk een beetje hetzelfde verhaaltje: geweldige vocals, heerlijke gitaar-rifs, een perfecte opbouw, een verslavend refrein en een ontzettend strakke sound. Harem Scarem op z'n best!
Al met al is HIGHER een geweldig album, bijna perfect zelfs. Maar vergeleken met hun album OVERLOAD mist t toch net de ultieme perfectie. 4,5*