Weekend - Jinx (2013)

Label: Slumberland

1. Mirror (5:55)
  2. July (3:58)
  3. Oubliette (5:02)
  4. Celebration, FL (4:59)
  5. Sirens (3:11)
  6. Adelaide (3:08)
  7. It's Alright (3:30)
  8. Rosaries (4:40)
  9. Scream Queen (4:10)
  10. Just Drive (6:04)
avatar van Raconteur
eerste single is alvast gisteren gereleased:

SoundCloud - Hear the world?s sounds

en van Sirens was er een rough mix enkele maanden geleden:

YouTube - Weekend - Sirens (Rough Mix)

dat wordt dus weer een goed album.

avatar van MartinoBasso
Hier kijk ik naar uit. De nieuwe single klinkt goed, wat melodieuzer dan we gewend zijn van deze band.

avatar van MartinoBasso
"Mirror" en "Outbliette" tijdens een live sessie: The Newtown Sessions - Weekend | NOISEY - noisey.vice.com

avatar van starsailor
Hoe bedoel je.....Mirror lijkt op Requiem van Killing Joke...

avatar van nightfriend
Geen idee, ik vind het er echt totaal niet op lijken. Ik zag net wel een interviewtje waarin ze aan Killing Joke refereren, maar dan aan het album Brighter Than a Thousand Suns. Killing Joke is dus wel een inspiratie voor ze, maar ik hoor het op dit album er niet in terug.

Als ik ze dan toch zou vergelijken, dan met de eveneens Amerikaanse postpunk/dreampop veteranen van For Against. Zowel in de stuwende baslijnen, de jachtige gitaren, de melancholie en het jeugdige stemgeluid van beide zangers van de bands. Zouden ze die ook kennen?
Die overeenkomst is overigens weer minder in de meer shoegaze-gerichte nummers.

Toffe band overigens.

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Lekkere sound dit album, alleen naar het einde toe kakt het iets in, Verhinderd een echte hoge score.

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
DjFrankie schreef:

voor liefhebbers van deze The KVB vind ik net wat sterker.