Fratsen - Muts (1991)

4. Hardrocker (4:47)
  5. Vlinder (4:38)
  6. Pand van Janna (4:43)
  7. Kaboutertjes (5:07)
  8. Onduidelijke Taal (4:08)
  9. Hamelen (5:20)
  10. Robin Hood (4:55)
  11. Jij (4:56)
  12. Stebo (6:13)
  13. Pimpelmees (4:27)
Fratsen. Eerste project van Andre Manuel, pas hier na begon hij Krang. Ik zoek me te pletter naar albums van Fratsen; erg moeilijk aan te komen. Pand van Janna is erg mooi. Hebben blijkbaar zo'n 6 albums uitgebracht.

avatar van jurado
Ja zeker lastig te vinden...probeer eens de plato in Enschede. Misschien dat ze daar nog wat hebben.

Dank je, ik zal eens informeren.

Mooi album, vooral In Ons Dorp en Pand van Janna; toch wel weer heel wat anders dan Krang.

avatar van ðe waan
Als het bij Plato niet lukt kun je ook nog PopEye in Hengelo proberen. Was één van mijn vaste Fratsen-adresjes.

Ik concludeer trouwens dat ik mij erg gelukkig mag prijzen dat ik de Fratsen-collectie compleet heb.

Compleet zelfs!!

avatar van ðe waan
Ik zal ze komende tijd proberen toe te voegen. Naar Buiten staat er op inmiddels.

Die heb ik al beoordeeld. Blijft mooi dat werk van andre Manuel.

avatar van vin13
Pimpelmees is prachtig en het pand van Janna is leuk voor de mensen die deze cultuurtempel in Diepenheim kennen.
Goed dat er nog steeds festivals in dit mooie dorp worden gehouden. Andre blijft een gekkie.

Hallo allen,

Tweede Kerstdag 26-12-2009 treed Fratsen ( Andre Manuel begin jaren negentig ) nog 1 x op in metropool te Hengelo.

Het is een benefietconcert voor Uli Mook de toenmalige regelaar van Andre die nu aan MS lijdt.

Zegutvoort,

Gerrit

avatar van Bartjeking
Verrassend goed album. Ik was natuurlijk wel bekend met het fenomeen André Manuel, maar Fratsen kende ik nog niet. Lekkere rock met sterke teksten. Leuk ook de verwijzing naar Neil Young in Robin Hood (keep on robbing in the free world).

Prima album, verdiend het om beter beluisterd te worden.

avatar van dr. benway
Er staan al een paar klassiekers op (In ons dorp, hardrocker, pand van Janna, pimpelmees) maar toch ook een paar minder geslaagde nummers die nog te veel naar kleinkunst ruiken (vlinder, Hamelen). Andre Manuel zou later veel betere dingen gaan doen. Heel mooie dingen zelfs. Maar dit is zeker al een veelbelovend begin.