Gryphon - Raindance (1975)

Folk / Rock
Label: Transatlantic

1. Down the Dog (2:48)
  2. Raindance (5:44)
  3. Mother Nature's Son (2:57)
  4. 'Le Cambrioleur Est Dans le Mouchoir' (2:13)
  5. Ormolu (1:04)
  6. Fontinental Version (5:37)
  7. Wallbanger (3:35)
  8. Don't Say Know (1:52)
  9. (Ein Klein) Heldenleben (15:59)
het klinkt allemaal wel erg zoet in mijn oren

avatar van DeWP
Een paar keer geluisterd naar dit album. Ik weet nog steeds niet wat ik er van moet denken. Het lijkt alsof hun muziek niet goed uit de verf komt, dat ze beter kunnen dan wat ze op dit album deden. Een beetje onsamenhangend, maar wel met potentie.

Mssr Renard
Geinteresseerden kunnen het beste kant A overslaan en direct kant B opzetten, al zijn 'Wallbanger' en 'Don't Say How' ook niet erg bijzonder. Wat wel heel erg bijzonder is de 16 minuten durende progrock-epic '(Ein Klein) Heldenleben', wat niet alleen de beste song is van deze plaat, maar meins inziens en horens de enige song die er erg toe de doet. Heeft een lichte Yes-touch, en moet liefhebbers van Yes derhalve ook wel moeten aanspreken. De rest van de songs is saai, flauw of gaat nergens over. 'Fontinental Version' is nog wel een leuk gestoord liedje wat een beetje richting Gentle Giant gaat.