Puggy - To Win the World (2013)

Belgiƫ
Label: Mercury

1. To Win the World (3:36)
  2. Give Us What We Want (2:47)
  3. Someone Makes No Sound (3:18)
  4. Goes Like This (3:50)
  5. Everyone Learns to Forget (4:56)
  6. Last Day on Earth (Something Small) (3:40)
  7. Stop Me (3:28)
  8. Move On (3:28)
  9. Love That Feeling (2:27)
  10. Ready or Not (4:10)
  11. I'm Happy (3:53)
  12. Spoke to the Devil * (3:21)
  13. What We Are * (3:11)
avatar van berwt
Werkelijk topplaat van deze Belgische band die bestaat uit een Brit, een Fransman en een Zweed. Over het algemeen behoorlijk opgewekt, maar ongemerkt brengen ze wat pathetiek in. Hun harmonieën doen soms denken aan de laatste Muse of vroeg werk van Queen, maar toch is hun muziek eerder bescheiden van aard, wellicht omdat ze, in tegenstelling tot voorgenoemde referenties ergens toch nog de voet op de rem houden.

Voor mij mag het soms wat zwaarder zijn, wat hoogtepunten opzoeken, maar de composities en arrangementen die voorliggen, zijn danig indrukwekkend dat ze toch de 4,5* halen. Nog een opsteker voor de luie luisteraar: vanaf de eerste keer was het prijs bij mij. Laat die "groeiplaten" dus nu maar even links liggen.

avatar van berwt
Pas nu gelezen. Je zou denken dat ik mijn tekst van hen heb gepikt.
MusicZine - Puggy ? een goed bewaard ?Belgisch (?!)? geheim ?!

Verfrissend plaatje en dat is prettig met deze temperaturen. Heeft idd wel iets van Muse,maar dan idd (gelukkig) met de voet op de rem. Een nummer als Ready or Not doet me dan weer denken aan Keane. Ga deze nog maar even aanschaffen voordat ik ze op Pukkelpop ga zien. De eerste 3 nummers vind ik tot nu toe het sterkst. Deze band verdient sowieso wat meer aandacht hier op Mume.

avatar van Matthijs72
Voorprogramma van Vampire Weekend - HMH, deden ze super, leukste voorprogramma sinds tijden, ik ga naar aanleiding daarvan deze band nu uitgebreid checken

avatar van Mctijn
Muse hoor ik niet zo, al doen ze in Stop Me wel een beetje teveel hun best. Dit is gewoon uptempo en blije (emo) popmuziek. Beetje zoals The Feeling, The Script (jaja) etc etc etc etc etc etc.
Stem is me wat te zeurderig op een verkeerde manier. Album verveelt snel helaas, terwijl het vorige album heel behoorlijk was (vooral de 3 eerste nummers).