Woodface - Good Morning Hope (2005)

Belgiƫ
Label: Lipstick Notes

1. Something to Break (2:58)
  2. Living Stone (3:12)
  3. Are You Ready to Sing? (3:38)
  4. White Light to You (3:19)
  5. River to the Moon (4:02)
  6. Good Morning Hope (3:43)
  7. Forever Alive (2:22)
  8. Aiko (3:31)
  9. It's All There (3:02)
  10. Wake Up Call (2:56)
  11. Belgian Rain (5:53)
  12. She's Not My Girl (3:34)
  13. Show Me How It's Done (2:41)
Lekker album van 1 van de artistieke breinen achter K's Choice. Vooral het nummer Belgian Rain overtreft de nummers van zijn vorige band. In het geheel een plezierige luister ervaring met een goede opbouw en samenstelling.

avatar van wietstock
geweldig album, mooie afwisseling tussen de rustigere en hardere momenten, alleen het artwork is vrij lame! maar de plaat zelf is een zeer goeie cd geworden,hopen dat hij het niveau kan blijven houden!

Ik zag deze band gisteren live in Rotown en ik vond het eerlijk gezegd behoorlijk tegenvallen. Alle nummers gleden volkomen langs me heen.
Misschien omdat ik nog vol was van voorprogramma Venus in Flames, misschien omdat Gert Bettens geen enkele uitstraling heeft (hij was sympathiek en daar hield het bij op), maar waarschijnlijker omdat de liedjes gewoon matig waren.
Ik zal dit album nog wel een kans geven door het beluisteren (heb alleen deze live-ervaring), maar ik verwacht er na dit optreden niet al te veel meer van.

avatar van musicinmyhead
Jammer dat je het niet zo goed vond, ik vond het daar en tegen heel goed. Zelfs veel beter dan op de CD eigenlijk. Er zat vond ik veel meer pit in en dat maakte het goed. En Gert vond ik juist heel veel uitstraling hebben, maar dat komt misschien omdat ik hem erg mag, en vooraan stond. Het voor programma was erg goed, maar als hoofdact vond ik woodface toch nog steeds stevig staan. De niewe nummers waren mooi, en wat ook leuk was, was dat until i'm fine van k's choice werdt gezongen

Ik stond ook vooraan En ik vind het een ongelooflijk sympathieke kerel. Maar sympathiek is iets anders dan uitstraling op een podium en dat miste ik enorm.
Doe mij dan toch maar K's Choice.

avatar van musicinmyhead
haha! vast niet meer vooraan dan ik want daar stond gert al. Ja k's Choice, die heb ik ook het liefste...maarja helaas.
Ik vind het zo jammer, ik heb k's Choice nog nooit helmaal bij elkaar gezien, maar nu wel alles leden van die band. Wel schattig trouwens, op die gitaar koffers en zo stond nog allemaal k's choice.

Dan stond ik letterlijk achter jou............. ongelooflijk zeg! Was jij samen met je/een vriend??

K's Choice heb ik live wel gezien: ook niet de meest wereldschokkende live-band, maar was op zich best leuk om live mee te maken. Sarah maakte altijd wel show.
Verder vind ik K's Choice een leuke band, maar niet meer of minder.

ok.
Nee ik was met een vriendin. Ehm ik had een strokes t shirt aan van eind vorig jaar Maarja
Sarah weet t altijd zo leuk te maken:)De dvd (10) vind ik altijd leuk om te zien. Maar leuk dat je achter me stond hoor

Ja ik heb inderdaad een Strokes shirt gezien
Vond dat wel een grappige combi: Strokes en Woodface.

Heel lekkere rockplaat, met een passende variëteit tussen hard en zacht(er). En dat allemaal nog eens goed gezongen en sterk muzikaal verpakt...

avatar van Film Pegasus
Het debuut van Woodface (albumtitel op Spotify is blijkbaar Notes of Tenderness ipv Good morning hope) is geen beginnend album natuurlijk. Frontman Gert Bettens maakt hier een zijsprong van K's Choice om zijn eigen ding te doen. En kan dan nog eens rekenen op goeie muzikanten als Axl Peleman, Bert Gielen (studiomuzikant), Koen Lieckens (Venus in Flames en K's Choice) en Tom Lodewyckx (K's Choice, Clouseau). Dat zorgt voor een zelfzeker standvastig album.

Opvallen doet het wel niet. Bij K's Choice is het niet voor niets dat Sam Bettens de frontman is en zijn broer weliswaar muzikaal een cruciaal onderdeel, maar eerder op de achtergrond. En Woodface is ondanks de bekendheid van Gert Bettens nooit echt bekend geworden.

Het album is best wel goed, maar het zal nog even duren voor de naam Woodface blijft hangen.