Souad Massi - Deb (2003)

5. Ghir Enta (5:05)
  6. Ech Edani (4:45)
  7. Yemma (5:08)
  8. Yawlidi (3:24)
  9. Le Bien et le Mal (2:55)
  10. Houria (3:09)
  11. Theghri (4:07)
  12. Beb el Madhi (5:10)
Dit is een erg goede 2e cd van Souad Massi.
Deze in Parijs wonende Algerijnse maakt onweerstaanbare muziek. Normaliter gaan dit soort cd's me na een paar nummers vervelen; alles gaat dan op elkaar lijken.
Hier is daar totaal geen sprake van, want Massi combineert hier Rai, Flamenco, Franse chansons en Braziliaanse ritmes.
Het zijn de melancholische nummers die mij het meest ontroeren (Passe le Temps!!!) en de up-tempo nummers zorgen voor de nodige afwisseling.
En dan die stem.........

Ik heb het bij Anouar Brahem (gelieve deze cd niet hiermee te vergelijken) al eens gezegd: een tip voor de mensen die weten wie ik hier bedoel

avatar van dynamo d
Ech Edani is een fantastisch nummer met Flamengo invloeden en je kunt er niet bij blijven stilzitten.

BobbieMarley
Prachtige cd van een zangeres die helaas niet bekend is in deze contreien. Jammer.

Deze cd in Frankrijk gekocht op goed geluk. Een wonderschoon plaatje van deze zangeres die met een licht hese stem totaal verschillende stijlen beheerst. Wat Arabische rai , chansons, flamenco, maar toch een geheel. Zeer goede sfeervolle muzikale begeleiding, mooi boekwerkje maakt het af. Verschillende culturen komen bij elkaar in deze zangeres en zorgen voor een geweldige fusion plaat.
Waarschijnlijk niet voor iedereen , zie maar naar de weinige stemmen op deze zangeres, maar wie weet dat mensen naar aanleiding van al deze goede positieve berichten het een kans geven.