Bomb the Bass - Clear (1995)

Electronic
Label: 4th & Broadway

1. One to One Religion [Skankapella Mix] (4:30)

met Carlton

5. Braindead (5:32)

met Justin Warfield

6. Empire (5:49)

met Sinead O'Connor en Benjamin Zephaniah

7. If You Reach the Border (3:53)

met Leslie Winer

8. Sandcastles (4:34)

met Bernard Fowler

9. Sleepyhead (4:01)

met Bim Sherman

10. Bug Powder Dust (7:25)

met Justin Warfield

avatar van Dielie
heb hem binnen, juij, tracklist is wel volledig anders

ma goe

Anthony Mheer
Bij mij ook.

Big powder dust is nummer 1, en de rest klopt ook niet.

Zal wel een andere versie zijn.

avatar van muziekhater
Wat de volgorde van de tracks ook is, dit is een fenomenaal album met veel afwisseling en een heel eigen sfeer. Bij het debuut denk je 'dat was het dan', mooi album van een eendagsvlieg, maar hier laat Simenon zien dat hij nog lang niet uitgepoept is. Ik snap niet dat ik er destijds niets van gehoord heb!

avatar van Shelter
Ik ken maar 3 nummers van dit album waaronder Bug Power dust.
Ik vind het allemaal wat op elkaar lijken, maar op zich is de sound wel ok. Stem dan ook niet want zoals ik al zei ik ken maar 3 tracks.

avatar van muziekhater
Shelter schreef:
Ik ken maar 3 nummers van dit album waaronder Bug Power dust.

Het hangt van de nummers af Shelter, welke 3 zijn het? Er zijn inderdaad een aantal nummers die wat op elkaar lijken. Tidal waves en Sandcastles bijvoorbeeld, die hebben een dromerige romantische uitstraling. Maar Bug Powder Dust is uniek, en ook Empire vind ik grote klasse, goeie combi met Sinead O'Connor's afwisselend fragiele en felle stem.

avatar van Manuel
Denk dat de tracklist moet zijn zoals hier aangegeven?

avatar van UK-Choonz
Bug powder dust

Het hoogtepunt voor Tim Simenon. Een talent die zoveel groter had kunnen zijn als hij had doorgepakt. Jammer dat het daarna stil werd rondom deze held.

avatar van rolandobabel
Ik kan mij nog goed herinneren dat ik voor het eerst Bug powder dust hoorde. Ik was overrompeld door dit nummer, dit is echt iets nieuws, wat ik nog niet voorheen gehoord had.
Later hoorde ik het debuut van the chemical brothers en zie veel overeenkomsten, ik vraag mij af wie eerder was met deze sound. Op de een of andere manier is Massive Attack de geschiedenis ingegaan als klassieke groep die invloedrijk is, maar bomb the bass was toch veel eerder met winter in july? Hij was twee maal zijn tijd dus ver vooruit. Volgens mij krijgt hij niet de credits die hij verdient.....