Alberto Iglesias - The Constant Gardener (2005)

Spanje
Score
Label: Higher Octave

1. Tessa's Death (2:15)
  2. Roadblock I (2:40)
  3. To Germany (3:23)
  4. Tessa in the Bath (4:12)
  5. Jomo Gets an HIV Test (1:00)
  6. Dicholo (3:14)

met Ayub Ogada

7. We'll Both Be Dead by Christmas (2:37)
  8. Motorbike (1:07)
  9. To Airport (2:34)
  10. Funeral (2:22)
  11. Three Bees Testing (3:10)
  12. Sandy Goes to the Hospital (1:36)
  13. Khothbiro (5:34)

met Ayub Ogada

14. Justin Returns to the House (3:17)
  15. Raid (5:21)
  16. Destruction (2:00)
  17. To Loki (1:15)
  18. Kindergarten (3:36)
  19. Hospital (3:00)
  20. Kenny Curtis (3:00)
  21. Landing in Sudan (1:58)
  22. Justin's Breakdown (3:46)
  23. Justin's Death (3:24)
  24. Dropped Off at Turkana (2:30)
  25. Roadblock II (3:30)
  26. Procession (1:40)
Zo'n score die sterk samengaat met de film, maar het iets minder doet op de CD. En dat heeft vooral te maken met de trackkeuze; er is in de film wel degelijk thematiek, maar doordat dit blijkbaar als "onnodige herhaling" op de soundtrack wordt gezien, komen ze maar 1 keer voorbij. Het prachtige Kothbiro bijvoorbeeld, komt in de film toch zeker enkele malen voorbij, waaronder een sterke, drukkere versie uiteindelijk in de end credits, maar heeft hier maar 1 lange, rustige track. Ook de cello is in de film veel meer aanwezig.

Ook door de tracks uit hun filmische volgorde te halen verliezen ze kracht. Niettemin kent de muziek toch zeker hele sterke momenten, en dient het vooral als een muzikale impressie van de film. 3.5*

Heb de film net gezien. Was zeer onder de indruk van de film en de score welke ik zeker zal aanschaffen.

Een van de verrassingen bij de Oscarnominaties voor beste score. Wel terecht mi

neo
Blijkbaar hebben ze al jaren een blinddoek voor gehad want de afgelopen jaren zijn er flink wat prachtige Spaanse scores van zzijn hand gekomen. Zit nog steeds op een release van een paar scores te wachten

neo
Was toch wel benieuw naar deze nieuwe van Iglesias. Deze bleek een wat mindere te zijn, op gelijke hoogte als Todo Sobre Mi Madre. Het is een treffende combinatie van het geluid van Iglesias wat iedereen al kende met dat Africaanse geluid. Dat levert soms adembenemend mooie stukken op, maar de echte identiteit heb ik nog niet kunnen bespeuren. In het algemeen zal deze score meer dan genoeg aandacht (gaan) genieten, wat bijzonder jammer is kijkend naar briljante scores uit Iglesias's verleden. 4 sterren

Ik heb het idee dat dit misschien meer een (commerciele/voor Amerikanen) samenvatting is van zijn eerdere werk? (wat je vaak merkt bij onbekendere componisten, wanneer ze eindelijk doorbreken bij een 'film voor het grote(re) publiek').

neo
Dat dat weleens het geval is is mij bekend. Dat het commerciëler lijkt te zijn is ook zo klaar als een klontje. Maar niet echt een samenvatting, indien het zo ongeveer wel bedoeld was ware er echte sterke dingen van eerder werk buitengesloten. Nu zou zijn normaal veel meer passievolle klank niet echt in deze al heel wat anders opgezette film.

neo
De WSA (World Soundtrack Awards) prijs gewonnen voor beste score van het jaar. Waar waren de nominaties in 2001 voor Lucia, Hable Con Ella of The Dancer Upstairs in 2002?

En niet alleen Beste Score, hij ging ook weg met Beste Componist. En terecht!