NuClear Family - Nuclear Fission / Kernsplitsing (2005)

Label: Walboomers

1. Breaking News (Intro) (1:24)
  2. The Code (4:28)
  3. We Want Mo! (4:04)

met Skinny Scotty

4. Pioneers (3:44)
  5. One of Those Lives (2:49)
  6. Pak de Mic (3:39)

met Pape Mann

7. Barriers (4:16)
  8. Een Leven Geleden (3:57)
  9. Straight Line (3:59)

12. Smoelverlegen (4:18)

met Capital G

13. Down and Out (4:42)

met Khaoz & Jester

14. Breathtaking Views (4:48)

met Gustavo

15. O.o (4:39)

met Pape Mann

16. Fade Out (11:44)
avatar van Plakband
Dit album trekt me net iets meer dan de vorige, die ik ook al heel goed vond. Ook dit keer is er naar mijn mening een hele dope combinatie gemaakt van het Engels en Nederlands. De hoogtepunten op dit album zijn toch wel We Want Mo!, Pioneers, The Code en Din.
Enige mindere vind ik die vervelende mannetjes met hun gesprekjes aan het einde of begin van de nummers. Ja, het is wel grappig af en toe, maar niet als je het elke keer weer moet aanhoren na een liedje... Maak er dan een skit van ofzo...
Al met al 4 sterren...

avatar van Word_Play
Memento was echt geweldig, ben benieuwd..

avatar van BoordAppel
Ik vind m toch net wat minder. Het is inderdaad allemaal een beter geheel maar de écht vette nummers ontbreken een beetje heb ik t idee. Maar wat vaker luisteren.

Stephan0zki
Ik had hetzelfde idee, Boordappel. Het is weer net iets anders, maar uiteindelijk zekers lekker. Din, vind ik bijvoorbeeld een prachtig liefdesnummer en ik moest op het begin wennen aan Pape Mann. Na 10 keer beluisterd te hebben, waardeer ik het nu veel meer dan aan het begin!

ik vond het vorige album al extreem goed voor Nederlandse maatstaven. Nuclear Fission is ruiger en basaler, minder soulinvloeden - meer ragga-achtige vibes (ook door de geslaagde samenwerking met pape man. het geheel is stuwend, soms prachtig lyrisch, en weer een absolute aanrader voor hiphop-heads die volgen wat er in eigen land gebeurt. full props voor deze Haagse tovenaars. Wanneer worden ze op nationaal niveau gebracht? Had ik maar een agency!

Relax
Waarom heeft 1 kerel zijn arm eraf in die groep ?

Jah oke.. met Din ben ik het eens, al heeft het een beetje een simpel rijmschema. Daar tegenover vind ik vooral We Want Mo! Pioneers, The Code, Smoelverlegen, O.o! en Din wel dope tracks, alleen Din heeft het simpele rijmschema... Maar luister maar eens naar Barriers, slechter engels heb ik nooit gehoord! En heb geen flauw idee waarom hij die arm eraf heeft, maar heb ze laatst nog live gezien, ze maken er echt een dikke show van, alleen jammer dat Papa Man er niet was, maar ze worden echt een met het publiek, je moet er eens moeite voor nemen om er heen te gaan, je krijgt echt waar voor je geld! (als het entree kost! )

avatar van Dwejkk_
Geven morgen workshop "rappen" op mijn school (invallers muziek les ) , heb ze al een paar keer live gezien dus heb er best zin in

Gekkenhuis
Iets minder album dan de eerste, maar ook zeker geen slecht album. Ik mis in deze gewoon de sfeer die het eerste album wel had. Dat neemt echter niet weg dat tracks zoals Din, O.o en vooral Pioneers hele dope tracks zijn. Op naar het volgende album, die naar ik heb gehoord geheel Nederlandstalig wordt!

Pauper
Ben er niet zo van, iets teveel stoere praat voor mij. De flow en het stemgeluid van de mannen vind ik ook bijster irritant, vaak niet goed te verstaan. Ik trek deze shit gewoon niet, klaar, 2,5*

avatar van luc011190
Beats zijn niet origineel genoeg, en te glamoreus vind ik. De rappers hebben niet zo'n lekkere flow en gebruiken vaak geforceerd, moeilijke woorden. Soms komen ze wel goed, en echt slecht is het niet, maar ik vind het niets toevoegen. Zo'n nummer als Din moet dan ontroerend zijn, bij mij werkt het slechts op mijn zenuwen.

Relax schreef:

vind ie leuk

avatar van GraveyardJunkie
als echte hagenees kan ik dit haagse album natuurlijk niet negeren.. Geweldig album trouwens, ik heb ze gezien op koninginnenach 2005 en een keer het haagse Paard van Troje.. Geweldige performance bij Memento!!
4.0*

avatar van kraumeltje
Relax schreef:
Waarom heeft 1 kerel zijn arm eraf in die groep ?

hij was een keer gevalle man van zen fiets

Waardeloos album, snap niet waarom de score zo hoog is.

2 sterren.

avatar van MJ_DA_MAN
Genre: Hip-Hop / Hip-Hop

eazyfan
Viel me ook direct op

avatar van MAS
MAS
Ik vond het album eerst niet zo bijzonder. Maar de laatste tijd luister ik er weer af en toe na en kan ik het alnum steeds meer waarderen. De combinatie Engels/Nederlands zorgt ook voor wat positieve afwisseling.

avatar van willymeuf
Dit album kwam ergens onder het stof vandaan, wel een grappig album om nog eens terug te luisteren. Vooral Din en O.o zijn mooie nummers! Ik laat hem op 3,5* staan.

avatar van KILLERBEE99
Vind het niet zo, hier en daar een leuk nummer.

ik kan het nummer smoelverlegen nergens vinden. Vond dat vroeger een vet nummer.

avatar van -SprayIt-
Eens in de zoveel tijd schiet opeens een track door je hoofd. Oh ja, dat album! Snel opzoeken op Mume en ja hoor, nog niet gestemd. Jaren niet geluisterd. Het weerzien van de cover, flits, pats, 8 jaar terug in de tijd. Met je mp3 speler met 265MB op zak, Fade Out, O.o, Pak de Mic op repeat. Genieten!

avatar van StanleyMatthews
Pioneers man, Pioneers