Krzysztof Komeda - Nóz W Wodzie, Dwaj Ludzie Z Szafa & Gdy Spadaja Anioly (1962)

Polen
Score
Label: Power

1. Knife in the Water (7:03)
  2. Two Men and a Wardrobe (12:46)
  3. When Angels Fall (15:58)
neo
Leuke manier om 2 korte en 1 lange filmscore te combineren op 1 cd. Door de jaren heen ben ik vooral onder de indruk geweest van de Komeda/Polanski samenwerking voor Rosemary's Baby. De Poolse componist overleed helaas op zeer jonge leeftijd, waarna de regssieur vooral met Wojciech Kilar in zee ging. Vooral Nóz W Wodzie is geweldige muziek. Alle drie kenmerken zichzelf door middel van jazz, waarbij het Wodzie is die leunt op een visuele kracht plus muziek (dialogen zijn zeldzaam). 3.5 sterren

avatar van citizen
Er wordt gezegd dat Komeda freejazz maakt. Dat heb ik tot op heden nog niet kunnen ontdekken. Heeft een kenner misschien titels van stukken of zelfs van platen? Ik hou me aanbevolen.

fredpit
citizen schreef:
Er wordt gezegd dat Komeda freejazz maakt.

hoe kom je daar nu weer bij ?

avatar van citizen
Tja. Dat lees ik dus in 1 van jouw stukjes...bij een andere van K.K.
Ik herken in hetgeen ik al heb nou niet echt veel freejazz, maar dat schijnt dus niet representatief te zijn.
Ik was gewoon benieuwd naar wat er dan wel typisch is voor K.K.
Wat is volgens jou zijn beste werk?

fredpit
citizen schreef:
Tja. Dat lees ik dus in 1 van jouw stukjes...bij een andere van K.K.
Ik was gewoon benieuwd naar wat er dan wel typisch is voor K.K.
Wat is volgens jou zijn beste werk?

waarom vraag je het dan bij deze score ??In dat stukje van mij staat ook een edit dat je ook gelezen hebt neem ik aan...

ik ken maar 1 album van K.K. en dat is niet zo bijzonder, en in ieder geval geen freejazz ofzo. helaas

avatar van citizen
Mijn vraag stond los van dit werk, meer om een reactie te krijgen van neo of van jou. Dank voor je reactie.