Toots and The Maytals - Reggae Greats (1984)

Alternatieve titel: Reggae Got Soul

Jamaica
Reggae
Label: Mango

1. 54-46 (Thats My Number) (4:05)
  2. Reggae Got Soul (3:04)
  3. Monkey Man (2:58)
  4. Just Like That (4:53)
  5. Funky Kingston (3:30)
  6. Sweet & Dandy (3:09)
  7. Take Me Home Country Roads (3:19)
  8. Time Tough (2:40)
  9. Spiritual Healing (2:55)
  10. Pressure Drop (4:33)
  11. Peace Perfect Peace (2:53)
  12. Bam Bam (3:51)
EVANSHEWSON
Prima verzamelaar van Toots en zijn Maytals; Zomerse muziek die reggae deuntjes.

Mijn favorieten zijn Pressure Drop (heeft Robert Palmer dat niet gecovered ??), Monkey Man en Funky Kingston.

Fijn plaatje

4 sterren ****

avatar van LeRoi
Denk 1 van de belangrijkste bands binnen haar genre. een genre wat ik niet vaak heb opstaan maar op momenten heerlijk te versmaden is....dus is deze 1 van de weinige reggae CD's die ik heb maar er wel 1 die er toe doet........schat ik zo in........

avatar van potjandosie
prima verzamelaar van deze band die fraaie cross-over reggae maakte met veel ska/rocksteady invloeden.

wijlen Frederic "Toots" Hibbert was een reggae grootheid en een uitzonderlijk goede songwriter.
alle nummers op dit album waaronder veel van hun klassiekers werden door hemzelf gepend, uitgezonderd het John Denver nummer "Take Me Home Country Roads" dat hier met zijn uitbundige, vrolijke klanken wonderwel goed past tussen de overige nummers.

persoonlijke favoriet is het opzwepende, met een harmonica naar een climax toewerkende "Reggae Got Soul".

heb de band ooit in de seventies zien optreden in zaal Parkzicht in Rotterdam en dat was een feestje voor de oren, zoals ook de muziek op dit album dat is.

"Toots" genoot met name in Engeland een grote reputatie als live performer. zo trad hij in het verleden meerdere malen op in het Oudejaarsavond BBC t.v. programma "Jools Holland Hootenanny" ( = informele muziekuitvoering of jam-sessie).