Alanis Morissette - Live at Montreux 2012 (2013)

Canada
Label: Eagle Rock

1. I Remain (3:02)
  2. Woman Down (3:31)
  3. All I Really Want (6:06)
  4. You Learn (4:42)
  5. Guardian (5:00)
  6. Flinch (6:37)
  7. Hands Clean (4:40)
  8. Ironic (3:58)
  9. Havoc (5:55)
  10. Head Over Feet (4:35)
  11. Versions of Violence (3:43)
  12. You Oughta Know (5:04)
  13. Numb (6:29)
  14. Hand in My Pocket (5:00)
  15. Thank U (4:49)
avatar van E-Clect-Eddy
Er is veel van Alanis wat ik prachtig vind maar dit album zit daar niet bij. Dit is haar eerste officiële live album afgezien van Alanis Unplugged maar daar is het niet mee te vergelijken. Sowieso zijn live albums moeilijk te beoordelen als je geen die-hard fan bent van de artiest. Normaal laat ik die dan ook links liggen tenzij ik een (grote) fan ben en dan nog hoor ik liever een akoestische versie dan registratie van een gewoon concert.

De band klinkt redelijk goed maar niet bijzonder. Dus moet het komen van Alanis zelf en aangezien het geen DVD betreft moet het allemaal komen van haar stem. Die staat dan ook voorin de mix en is en blijft heel herkenbaar. Maar die kan me niet zo bekoren vooral vanwege de manier waarop ze met de microfoon lijkt te worstelen. De betere momenten zijn de rustige passages.

Een live album kan beter dan dit neem bijvoorbeeld Shakira's Live From Paris die weliswaar niet veel afwijkt of toevoegt aan de bestaande studio versies maar de zang klinkt gewoon beter. Ik laat het bij één keer luisteren en geniet daarna gewoon van weer van Havoc and Bright Lights.

avatar van IntoMusic
Uhm jammer als ik jouw bericht zo lees. Heb een aantal bootlegs van haar waar ze spetterend (ook zonder beeld) uit de boxen komt. Ga deze toch eens ergens opsnorren en dan kijken of het jouw bericht bevestigd...

Overigens is dit concert ook gewoon op blueray te krijgen.

avatar van IntoMusic
Inmiddels één luisterbeurtje achter de rug. Allereerst klinkt ze erg opgewekt en lijkt het alsof ze er zin in had. Ik schrijf 'lijkt' want ik heb de dvd-versie niet. Dat brengt mij meteen bij het (enige!) zwakke punt van dit album: inderdaad zoals E-Clect al eerder aangaf is het net alsof de microfoon geregeld voor haar mond zweeft. You learn is één van haar krachtigste en heerlijkste rocknummer, maar op dit album wordt het een stuntelige bedoening.

Ook dit zal natuurlijk een reden hebben, dus ga eens snel achter wat livebeelden van dit concert aan. Al met al een leuk concert, maar zet ik liever een bootlegje op. Een volle ster eraf vanwege de mic-problems.

Edit: inmiddels er wel achter waar het mic-probleem door ontstaat. Zie You oughta know, waarin ze terwijl ze loopt de mic laat waggelen. Vreemd dat ik dit bij andere opnames niet heb

Deze uitvoering van "All I really want", is wel erg goed zeg! Verder jammer dat "Uninvited" er niet op staat, al staat dat wel op de 2CD versie van "Havoc".