Cardiant - Midday Moon (2005)

1 stem

Finland
Label: Underground Symphony

1. Royal Stranger (3:49)
  2. Falconeye (4:16)
  3. In Anger (5:00)
  4. Midday Moon (4:00)
  5. Light 'N' Smoke (4:03)
  6. Raining (Part 1) (2:10)
  7. Already Known (3:16)
  8. Lost in the Thunder (3:45)
  9. The Hackneyed Dream (3:28)
  10. Etyde Light (3:39)
  11. Chance to Change (6:42)
  12. To Be (3:35)
  13. Raining (Part 2) (0:54)
Jeddy van Est
Midday Moon is zonder twijfel een van mijn favoriete power metal albums. Het doet denken aan de eerste vier albums van Sonata Arctica, maar dit album heeft daarnaast een bepaalde charme die ik moeilijk kan verklaren. Het is aan de ene kant energieke power metal, maar aan de andere kant straalt dit album ook een kalmerende sfeer uit. De nummers zijn kort en ontzettend aanstekelijk, maar toch er is genoeg variatie wat betreft de structuur van de nummers. Bovendien zijn de melodieën soms behoorlijk apart (op een positieve manier, welteverstaan). Op mijn CD staat ook de Japanse bonustrack 'Brontophobia,' die ook zeker de moeite waard is. De volgende twee albums van Cardiant, waarvan de laatste nog dit jaar is verschenen, zijn helaas niet zo goed als het debuutalbum.

avatar van jasper1991
Inderdaad heeft het veel van de oude Sonata Arctica. Lekkere powermetal met flitsende keyboards, maar soms ook wat te gewoontjes. De titelsong is mijn favoriet.