menu

Jerry Miller - New Road Under My Wheels (2013)

mijn stem
3,75 (4)
4 stemmen

Verenigde Staten
Country / Rock
Label: Signature

  1. Travis Express (2:12)
  2. I've Got a New Road Under My Wheels (3:57)
  3. Detour (2:58)
  4. Round 'Em Up (2:23)
  5. Eight More Miles to Louisville (2:24)
  6. What a Little Moonlight Can Do (4:25)
  7. Steuben Street Blues (4:07)
  8. Moon Fallin' (3:33)
  9. Brother Drop Dead (2:40)
  10. Poor Ellen Smith (2:05)
  11. Slaughter on Roosevelt Boulevard (3:40)
  12. The End of the Line (2:09)
totale tijdsduur: 36:33
zoeken in:
avatar van Ronald5150
4,0
Jerry Miller kende ik eigenlijk alleen van zijn rol als gitarist op de albums van Eilen Jewell. Direct was ik onder de indruk van zijn vingervlugge gitaarspel en zijn mooie donkere, warme, maar ook dreigende klanken. Nu is er dan een soloalbum van Jerry Miller, "New Road Under My Wheels". Op zijn eigen album zijn de country en roots geluiden nog authentieker dan zijn werk met Eilen Jewell. Een echte klassieke country sound laat Miller hier horen. Ik kan me nog voorstellen dat dit genre niet je smaak is, maar het uitmuntende en fantastische gitaarspel van Jerry Miller kan alleen maar met diep respect worden beoordeeld. Wat een beheersing zeg. De mooiste tonen tovert Miller uit zijn Gretch en het klinkt vooral warm. Soms moet je echt even terugluisteren met de gedachte, "hoorde ik dat nu goed?". Wat een virtuositeit. Daarnaast zitten de liedjes gewoon erg goed in elkaar en zijn de vocalen prima in orde. Uiteraard komt Eilen Jewell ook even een moppie meezingen. Jerry Miller levert een sterk soloalbum af en stijgt weer een treetje op mijn lijstje van favoriete gitaristen.

avatar van Lura
4,0
Heerlijke pretentieloze muziek, maar met hart en ziel uitgevoerd. Geweldige gitarist, die voor mij absoluut in de top 100 van Rolling Stone zou moeten staan. Daar komen trouwens een aantal gitaristen in voor die daar absoluut niks te zoeken te hebben. Nee, ik noem geen namen.

avatar van Droombolus
3,0
Dacht ik toch even dat de enige echte Jerry Miller ( die van Moby Grape dus ) weer eens de publiciteit gehaald had, maar 1 blik op de foto in het artwork was genoeg......... foute gitaar.

avatar van Lura
4,0
Bij platenrecensies in het verleden van Eilen Jewell werd hij ook regelmatig aangezien voor Jerry Miller van Moby Grape. Voor mij is dit de enige echte Jerry Miller

avatar van Lura
4,0
Ronald, ken je toevallig The sacred shakers, een gelegenheidsband bestaande uit de voltallige Eilen Jewellband aangevuld met Daniel Fram, Greg Glassman, Daniel Kellar en Eric Royer? Van die groep is een nieuwe cd onderweg.

avatar van Droombolus
3,0
Lura schreef:
Bij platenrecensies in het verleden van Eilen Jewell werd hij ook regelmatig aangezien voor Jerry Miller van Moby Grape. Voor mij is dit de enige echte Jerry Miller


Dan hebben de HH recensenten behoorlijk prut in de oren. Kwa stijl lijkt deze JM niet op het echte artiekel . Deze is meer een kruizing tussen Chet Atkins en Les Paul ........ Technies kan hij een behoorlijk baantje trekken maar kwa sfeer laat deze plaat toch te weinig indruk bij mij achter.

Gast
geplaatst: vandaag om 07:51 uur

geplaatst: vandaag om 07:51 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.