Bob Marley & The Wailers - Soul Shakedown (2003)

Jamaica
Reggae
Label: Orpheus

1. Keep on Moving (3:05)
  2. Caution (2:42)
  3. Sun Is Shining (2:12)
  4. Lively Up Yourself (2:52)
  5. Can't You See (2:43)
  6. Try Me (2:44)
  7. Back Out (2:10)
  8. Do It Twice (2:41)
  9. Don't Rock My Boat (4:30)
  10. Mr. Brown (3:29)
  11. Small Axe (3:44)
  12. Trenchtown Rock (2:58)
  13. Hammer (2:52)
  14. Kaya (2:29)
  15. Soul Shakedown Party (3:08)
  16. Duppy Conqueror (3:28)
  17. Natural Mystic (5:41)
  18. Rainbow Country (5:45)
  19. Riding High (2:46)
  20. Soul Almighty (2:38)
Dit is geen gewoon album, maar een verzamelaar van Bob en the Wailers werk voor Leslie Kong en Lee Perry in de periode 69-71.

van dit soort verzamelaars zijn er wel 1000zenden in omloop de liedjes zijn erg goed maar de geluidskwaliteit is meestal belabberd.

grote probleem is dat de nrs die erop staan destijds niet auteursrechtelijk zijn beschermd, dus nu kan iedereen ermee aan de haal gaan.

Geweldige nummers, stuk voor stuk... Natural mystic, Kaya, soul Shakedown, Hammer, geweldig geweldig geweldig... De geluidskwaliteit is inderdaad niet geweldig, met dank aan de krakkemikkige studio, maar de kwaliteit van de nummers prikken daar door heen...

Ik vind zelfs dat het matige geluid bijdraagt aan de charme en sfeer van de nummers... Het klinkt warm, zeker stoffig en ruizig, maar wel heel bezield..

avatar van Sjaakspeare
Ik heb ook zo'n soort CD, met veel van deze nummers. Ik ben het met Kaik eens dat het nogal slechte geluid het juist lekkerder maakt; lekker rouw. Ook ben ik een groot liefhebber van het werk dat Bob Marley & The Wailers met Lee Perry hebben gemaakt; Riding High en Rainbow Country zijn daarvan wel het absolute hoogtepunt; GENIAAL!

Ik geef 4*, hoewel ik de nummers op zich stuk voor stuk meer waard vind, maar het simpelweg een bij elkaar geraapt zooitje is...

avatar van misja82
Het werk dat Bob Marley, samen met Bunny Wailer en Peter Tosh, in Studio One maakte, onder het talentvolle oog van Lee Perry, is wat mij betreft het hoogtepunt van de gehele carriere van Bob Marley (en The Wailers).
Er zijn inderdaad heel veel van deze verzamelaars, de kwaliteit is wisselend. Destijds gingen ze de studio in waar 1 microfoon stond, alle muzikanten er omheen, de zanger het dichtsbij, de muzikanten stuk voor stuk iets verder ervan af. En dan gewoon spelen, 1 take.
Mijn stem gaat niet perse naar deze verzamelaar, dit is een vertegenwoordiger van het vroege Marley werk (1969-1971) wat meesterlijk is.

Hoe kan een verzamelaar van de periode 69-71 als releasedate 1969 hebben???

Kan iemand mij trouwens vertellen of dit de eerste plaat is waar het nummen Rainbow Country op staat. (graag een PM)

avatar van Paalhaas
Samovar schreef:
Hoe kan een verzamelaar van de periode 69-71 als releasedate 1969 hebben???

Dit is een compilatie uit 2003, de niet zo wakkere toevoeger had het jaar en label gebruikt van de originele single van "Soul shakedown party". Inmiddels verbeterd.

Overduidelijk niet dus.