Purson - The Circle and the Blue Door (2013)

Label: Rise Above

1. Wake Up Sleepy Head (2:06)
  2. The Contract (4:11)
  3. Spiderwood Farm (5:09)
  4. Sailor's Wife's Lament (3:59)
  5. Leaning on a Bear (3:27)
  6. Tempest and the Tide (5:06)
  7. Mavericks and Mystics (3:48)
  8. Well Spoiled Machine (5:09)
  9. Sapphire Ward (5:02)
  10. Rocking Horse (4:25)
  11. Tragic Catastrophe (5:21)
avatar van RuudC
Dit wordt een van de beste platen van 2013! Zoveel oude stijlen, maar toch klinkt het geen seconde gedateerd. Spiderwood Farm was al een paradepaardje van de band, maar er staan er hier heel wat meer op. Ongelooflijk goed en een fantastische zangeres!

avatar van joxxah
Hier is de anticipatie ook enorm. Geweldig optreden op Roadburn in 2012, en madame liep ook dit jaar weer rond. (als bezoeker en gastzangeres bij het eveneens geweldige Hexvessel)

Wat ik van de plaat gehoord heb is ronduit briljant! Psychedelische rock met melodietjes zo catchy als die van de Fab Four. Nar verwachting is dit serieuze concurrentie met Tribulation en Wardruna voor de titel Beste Plaat van 2013!

avatar van Don Cappuccino
Hij is volledig te beluisteren bij Spin, dus dat ga ik zeker eens doen!

avatar van RuudC
Score verhoogd. Ik kan niet stoppen met luisteren namelijk. Heerlijke muziek dit.

avatar van trebremmit
Ben nog niet onder de indruk, droge kost wel met weinig spanning, het gaat me ook teveel de poppy kant op. Saaie productie ook, zo vlak.

Wat ik wel een mooi nummer vind is Tempest and the Tide, doet me wel aan Opeth denken.

avatar van Don Cappuccino
Moeilijk door heen te komen tijdens de eerste luisterbeurt. Ik mis inderdaad spanning, het kabbelt behoorlijk.

avatar van RuudC
Ik geloof dat ik er zo na de eerste keer ook over dacht, al zou ik de kwaliteiten eerder in de mystiek dan de spanning zoeken.