The Blackwater Fever - The Depths (2013)

Australiƫ
Label: Danger In Sound

1. When the Night Comes (2:55)
  2. Can't Help Yourself (4:09)
  3. Now She's Gone (3:47)
  4. Don't Fuck with Joe (3:24)
  5. Rat Eyes (2:47)
  6. End of Time (3:30)
  7. Seven White Horses (2:23)
  8. Tide Rider (1:49)
  9. On My Mind (3:35)
  10. Won't Cry Over You (3:35)
  11. Over Broken Bones (3:07)
  12. Oh Deceit (2:45)
  13. Running of the Wildebeest (3:20)
  14. The Depths (4:49)
avatar van eightynine
Duo borduurt netjes voort op voorgaand werk. Rauw, zwoel, swingend, ballad - ze hebben het netjes verdeeld over de 14 tracks. Hopen dat ze deze lijn doortrekken, want zulke platen zijn er nooit genoeg.

avatar van milesdavisjr
Deze Australische band is een fijne nieuwe ontdekking gebleken. Het bij vlagen sompige geluid, overstuurde gitaren, bluesy ondertoon en rijk geluid intrigeert.
Echte uitspattingen komen niet voor, alsof het broeierige ritme en de donkere sound zich verschuilen in de hitte van de Australische woestijn en al teveel energie verspelen je kan opbreken.
Alsof de muzikale catalogus van het Amerikaanse zuiden van de Verenigde Staten een samenwerking is aangegaan met het solitaire karakter van het geïsoleerde eiland, zo klinkt de muziek van dit collectief.
Vernieuwend is het allerminst maar de band kent genoeg eigen smoel om een eigen identiteit te hebben. Met name de dreigende sfeer die de heren weten op te roepen heeft mij aangenaam verrast.
Spannend, gevarieerd en een filmisch karakter maken de muziek tot een intrigerend geheel.