Deep in Thought - Verses (2013)

1 stem

4. 8:13 (7:39)
  5. 112:4 (5:33)
  6. 150:6 (6:59)
avatar van Brunniepoo
Het blijft voor mij altijd een wat vreemde gewaarwording, instrumentale muziek met een betekenis. Bij een album van Rick Wakeman heb ik al eens gepost dat de betekenisdevaluatie wel op zijn top zit als je een instrumentaal nummer moeiteloos met een andere titel opnieuw uit kunt brengen en ook hier heb ik vooral iets van 'het zal allemaal wel'.

Deep in Thought, het vehikel van Lucas Keller, debuteerde drie jaar geleden met Dreamscapes, een cd met tamelijk lichtvoetige postrock, dat dat jaar mijn top 10 haalde. Nu is er dan een opvolger, gratis te verkrijgen via de Bandcamp van de artiest en vooralsnog helaas nog niet op een echte drager uitgebracht.
Qua geluid verschilt dit album eigenlijk niet echt van de voorganger en daar wring het een beetje. De titels van het vorige album zaten heel erg in de newage-achtige hoek, terwijl hier de titels verwijzen van bijbelverzen. Kun je Psalm 150, vers 6 ("Alles wat adem heeft, loof de Heer.") vatten in eenzelfde soort beeld als "Bastion of Calm" of "Awash with Light"? Kennelijk.

Keller heeft een ruime veertig minuten aan prima instrumentale muziek afgeleverd en meteen duidelijk gemaakt dat hij Christen is. Ik vind het allemaal prima, ik zou er alleen zelf niet op gekomen zijn.