The Adventures - Trading Secrets with the Moon (1990)

Label: Elektra

1. Your Greatest Shade of Blue (3:50)
  2. Scarlet (4:57)
  3. Washington Deceased (4:10)
  4. Don't Blame It on the Moon (4:41)
  5. Bright New Morning (4:56)
  6. Loves Lost Town (4:52)
  7. Desert Rose (4:34)
  8. Hey Magdalene (3:31)
  9. Sweet Burning Love (3:42)
  10. Never Gonna Change (4:04)
  11. Put Me Together Again (5:21)
avatar van dynamo d
Beste nummer is 'Your Greatest Shade of Blue'. Degelijk album maar toch ietsje minder dan de sublieme voorgangers 'Theodore and Friends' en 'The Sea of Love'.

avatar van Dibbel
Noord-Ierse groep uit Belfast die 4 platen gemaakt hebben met mooie rustige gitaarpop met folkinvloeden en hemelse melodieen.
Dit is hun derde album.
The Adventures is eigenlijk een groep rondom het echtpaar Gribben. Pat die zowat alle songs schrijft en ook gitaar speelt en zangeres Eileen, hoewel er ook sprake is van een zanger te weten Terry Sharpe.
Op deze plaat iets meer folk/Keltische invloeden dan op de vorige 2, hetgeen zich uit in het smaakvol inzetten van fiddle, steel gitaar, harmonica en uileann pipes.
Ook hier weer het ene prachtige nummer na het andere met als beste Your Greatest Shade Of Blue, Washinton Deceased, Never Gonna Change, Put Me Together Again en Scarlet.
En de rest doet er amper voor onder.
Een dringende aanrader voor ieder van mooie, smaakvolle melodieuze gitaarpop houdt.
En dan moet je nagaan dat de vorige 2 albums nog beter zijn.

De vorige bezat de bekendere single, deze is sfeervoller.

Het is allemaal niet groots, maar met enthousiasme gemaakt. De toegevoegde folk zorgt voor zeer aanstekelijke muziek. De singles van deze lp bereikten, in tegenstelling tot Send my heart (1985) en Broken land (1988), niet de Nederlandse hitlijsten. Het album is echter 'completer' dan beide voorgangers, die wat meer leunden op de (kleine) hitnoteringen. Gelet op de muziek is het onbegrijpelijk dat The Adventures nooit in ons land doorbraken. Het is en blijft een ondergewaardeerde band, met een eigen geluid en een trouwe fanclub. Beoordeling: 4 sterren.