EPMD - Back in Business (1997)

Label: Def Jam

1. Intro (0:13)
  2. Richter Scale (3:14)
  3. Da Joint (3:28)
  4. Never Seen Before (2:51)
  5. Skit (0:24)
  6. Intrigued (3:37)

met Das EFX

7. Last Man Standing (3:35)
  8. Get Wit This (3:42)
  9. Do It Again (2:50)
  10. Apollo Interlude (1:19)
  11. You Gots 2 Chill '97 (3:26)
  12. Put On (3:54)
  13. K.I.M. (4:38)

met Keith Murray en Redman

14. Dungeon Master (3:24)

met Nocturnal

15. Jane 5 (2:41)
  16. Never Seen Before [Remix] (2:52)
avatar van Kos
Kos
Eigenlijk niet heel erg hoogstaand, maar stiekem best lekker

Da Joint is echt een wereldtrack.

avatar van Jordy
Ja vond ik ook

Da Joint Rockt hard!

ietwat saai album

JyG
Sluit me aan bij het andere commentaar. Da Joint is een absolute wereldplaat, maar de rest is niet echt de moeite waard!

avatar van thomzi50
Da Joint blijft heel erg sterk

avatar van Osiris Apis

avatar van BoordAppel
Kos schreef:

Da Joint is echt een wereldtrack.

avatar van FunkyMonk
Jaaaaaaa! dat stukje is gwn super!

avatar van T.O.
Haha, klopt inderdaad

avatar van FunkyMonk
Osiris Apis schreef:
Keep It Moving vond ik destijds ook altijd dope.

Idd, en Never seen before.

Never seen before, or heard before
The uncut raw
I'm Erick Sermon
and I'm Parrish Smith

avatar van P Jay
BoordAppel schreef:

Hoe gaaf hoe die beat erin knalt op dat moment tussen million en bucks .

Live is dat erg vet!! Ik zag ze onlangs in November hier in mijn thuisstad Gent! De crowd werd gek toen

avatar van DJFreez
Osiris Apis schreef:

Dusdat.

BoordAppel schreef:

sSO! Echt zo dope...

erick en paris, back in business beter dan ooit. hoe hun stijl wel wel niet veranderd is in vergelijking met hun vorige albums, en dat bedoel ik in positieve zin. hiervoor vond ik ze redelijke saai eerlijk gezegd, maar op dit album zijn ze doper dan ooit. die breuk tussen hun is ze denk ik alleen maar ten voordele gekomen.

avatar van Jacktherapper
word word,
geweldig hoe zo'n piece blijft hangen !

avatar van principal2000
De glans is wel wat verdwenen, maar dit album zorgt nog wel voor een aantal aangename momenten.

avatar van BZN
BZN
Lekker album, de hoogtepunten zijn voor mij: Get with this, K.I.M., You got's 2 chill, Jane 5 en Da Joint..
classic

avatar van JLjuju
Dit klinkt op het eerste gehoor gewoon precies zoals ik verwacht had: Dope!
Ik luister hem straks nog eens, maar ik denk dat m'n stem wel redelijk hoog uit gaat vallen. Sowieso is Da Joint een klassieker, wat een heerlijke beat, raps en die vocal sample (over here!). Past echt precies bij de productie.
Verder kan ik nummers als Intrigued, K.I.M., Dungeon Master en Never Seen Before (remix en gewoon) ook zeker waarderen.

avatar van Shelter
op zich houd ik wel van oldschool, maar op een of andere manier kan EPMD me niet echt veel boeien. Het is niet slecht maar geen top groep voor me. 3*

avatar van Shelter
zo dit was schijnbaar een groeiertje voor me want hij gaat zeker omhoog naar 4*. Na veel jazzy hiphop geluisterd te hebben is dit wel een lekker album om ff de wat meer kale recht voor je raap rap te horen. Ik vind de raps nog steeds niet geweldig maar de beats en sampling zijn wel headnodders.

Vette tracks voor mij; Richter Scale (die sample wordt echt veel gebruikt maar blijft lekker), Da joint (lekkere kale beat die blaast), last man standing (met mobb deep sample?), get wit dis, you gots 2 chill (lekkere scratches en oldschool sound), put on (slechte lyrics maad damn lekkere sample en beat), K.I.M. (beetje old school wu tang), jane 5 (lekkere beat).

Het heeft even geduurd maar het kwartje is gevallen, beter laat dan nooit

avatar van MAS
MAS
Beetje wisselvallige plaat van EPMD maar bij een aantal nummers (o.a. K.I.M en Da Joint) laat EPMD zien dat ze het nog steeds in zich hebben.

avatar van frolunda
Was destijds hun eerste album in vijf jaar en gold een beetje als een comeback album.Onlangs weer eens opgezet en het blijft een degelijke hip hop plaat al wordt het nergens echt spectaculair.Op het briljante Da Joint na natuurlijk wat een onvervalste EPMD klassieker is.Voor het overige heeft het album een vrij constant niveau,sommige nummers hebben wat saaie beats maar bijvoorbeeld Last man standing en You gots to chill'97 vind ik wel weer erg sterk.Alleen de Funkin for Jamaica sample op Do it again valt wat uit de toon.Conclusie; had wat spannender gemogen maar toch blijft Back in business een zeer aangename cd.