Corvus Corax - Cantus Buranus (2005)

Alternatieve titel: Carmina Burana

8. Sol Solo (4:25)
  9. Venus (4:53)
  10. O Langueo (4:12)
  11. Ergo Bibamus (6:00)
Gewaagd project om een klassiek stuk te bewerken met je eigen invloeden en het op te nemen met een groot orkest.
Aardige cd met als enkele uitschieter de opener van het album: Fortuna.
Fortuna opent krachtig en sfeervol zoals we van Corvus Corax gewend zijn.
De rest van het album is erg traag en matig, met zo nu en dan een leuk nummer.
Wel een leuk feitje is, dat je voor twintig euro's de special edition van dit album in handen had met een live dvd dat exclusief de nummers van dit album bevat.

Het is zeker niet slecht binnen het genre, maar ik ben zo'n groot liefhebber van het origineel dat dit er toch met enige moeite ingaat.

Deze mannen rockten een erg goed optreden op Lowlands. Prachtige show, en een hoog luister en dans gehalte. Een stuk beter dan de cd zelf!
8,0 voor hun doedelzakjes.

Geweldig al die vage instrumenten. Lijkt me alleen geen band voor thuis op de bank nee.

avatar van nepuufd
Vind de muziek wel goed maar hebben die gasten ook cd's zonder zang want die stoort mij wel. Hou het dan liever instrumentaal dan die bombastische zang erbij.

Mordor
Aardig maar ook niet meer dan dat.

R_A_M_O_N_E_S
Hmmm... Niemand de live DVD gezien? Dit was echt wel een vet showtje. Middeleeuwse instrumenten (nagebootst) en enkele gastoptredens zoals een sopraanzangeres (als dit zo mag worden genoemd) Ik vond dit toch wel een groot spektakel, zowel muzikaal als visueel. 4,5*