Mouth of the Architect - Dawning (2013)

Label: Translation Loss

1. Lullaby
  2. It Swarms
  3. Sharpen Your Eyes
  4. How Will This End
  5. Patterns
  6. The Other Son
avatar van Joy4ever
How Will This End smaakt me goed . Meer dan prima band deze MotA. Eén van de beste binnen de sludgemetal. Benieuwd naar dit album. Eens zien of ze andere grootheden als Light Bearer en Cult of Luna partij kunnen bieden.

avatar van Tha)Sven
Toch een lichte tegenvaller gebleken joy? Ik was de band al helemaal uit het oog verloren, maar dankzij de goede review toch maar weer eens opgespoord. Ik denk wel dat ik deze plaat hun beste zal vinden.

avatar van Joy4ever
Tha)Sven schreef:
Toch een lichte tegenvaller gebleken joy?

Na de eerste beluistering was ik erg enthousiast maar datzelfde enthousiasme temperde wat na meerdere luisterbeurten. Ik vind MotA een lekkere band en heb absoluut sympathie voor ze. Ik geef
deze Dawning nog een paar draaibeurten maar ik vermoed dat ik niet hoger ga komen qua score.

avatar van Don Cappuccino
Lees mijn recensie van Dawning op Zware Metalen.

Post-metal lijkt over zijn hoogtijdagen heen te zijn. De bands die het subgenre spelen schieten niet meer als paddenstoelen uit de grond. Mouth Of The Architect is een band die al tien jaar bestaat maar nooit in de voorhoede is gekomen. Gaat dit wel gebeuren met Dawning, het vierde album van het gezelschap? ...

avatar van robbizzel
Wat mij betreft niet . The Ties That Blind vind ik persoonlijk echt een heerlijke plaat nog steeds met een geweldige sound en song structure. Quietly kent ook nog een paar geweldige nummers maar als geheel toch al iets minder vind ik. En deze plaat is voor mij gewoon teveel een brei geworden met weinig memorabele momenten, niet zo heel boeiend meer dus. Jammer.. want zag de potentie wel in deze band.