De Schippers van de Kameleon (2003)

Score / Pop

14. Eurokids - Pechvogel Blues
  15. Metropole Orkest - De Nozems
  16. Metropole Orkest - Lenten
neo
Ronald Schilderpoort componeerde ook al de score voor De Fûke van Steven de Jong, dezelfde als die van de Kameleon films. Deed ook nog de muziek van de serie Vrouwenvleugel. Hij schreef een score die nauwelings aansloot bij het soort film wat deze was; een wat jeugdig karakter, een vleug heroiek en een pop element verwoven in de score om tot het jonge publiek te spreken. Dit valt zo op bij enkele scenes, waaronder een bootachtervolging waarbij de orchestrale elementen worden vergezeld door een pop ritme. Dit springt erin zodra de motor op hogere toeren gaat en het echte werk begint. Ook bij Kameleon 2 is zijn formule niet veel anders, met een soortgelijke geweldige composities voor een reddingsactie met hevige storm. Desondanks klinkt dat vaak erg goed, met van tijd tot tijd een zeer plezierig spectaculaire stukken score. Opgenomen met het Metropole orkest, een veel gebruikt orkest voor filmscores. Schilderpoort gaat ook nog op verder echte poptour met Han van Eijk.

De tracklist vind ik wat rommelig met de twee tracks door Schilderpoort toe bedeeld aan het Metropole, wat doorgaans niet gebeurt. Ook is de ene track van Schilderpoort met van Eijk wel met zijn naam erbij, de ander weer met het Metropole. Vreemd. Bij de tweede film zit de cd in combinatie met de dvd, met wederom maar bitter weinig echte score. Maar zoals de composities klinken in de film smaakt het naar meer. Jammer van al die irritante liedjes.

Ligt overigens bij de Mediamarkt in Rotterdam nog steeds in een x aantal oplages voor 2,99 per stuk

avatar van Bruce Almighty
Ik vind dit best mooie en leuke muziek die ik graag hoor ook als ik de film bekijk hoor ik best leuke liedjes een best vermakelijke (geen top maar wel vermakelijk) nederlandse speelfilm met ook leuke liedjes!

3.5*

avatar van Bruce Almighty
Bruce Almighty schreef:

3.5*

Een half sterretje gezakt heelaas.

avatar van Dirigent
Leuke Filmmuziek.
Maar niet extreem want ik heb vele betere Gehoord.
Ondanks dat nogmaals : Leuke Filmmuziek.

neo
Artikel over de scores van Kameleon 1 & 2: link.