Alexandre Desplat - Hostage (2005)

Frankrijk

13. House on Fire (5:33)
  14. Negotiation (4:02)
  15. Choice (1:21)
  16. Talley's Plan (2:01)
  17. Screens & Shades (1:06)
  18. FBI (1:29)
  19. Mars's Theme (2:41)
  20. Trade (1:54)
  21. Killer (1:59)
  22. Captain Wooba (4:59)
  23. Talley's Family (2:52)
  24. Chid's Spirit [Extended Version] (2:31)
Van hetgene ik me herinner in de film, heeft Alexandre een van de meest memorabele thema's van het jaar gecomponeerd. Ik kan het me nog steeds voorstellen en neurien, al heb ik de film en een clip van dat hoofdthema slechts één keer gehoord. Het heeft iets ouds, iets dat doet denken aan oude spionage tv series (dat gevoel had ik toch). Eruuuug goed thema dus.

Ik was eigenlijk best benieuwd naar de rest van de score maar die is niet zo makkelijk te krijgen. Oh well ...

neo
Bregt schreef:

Hij gebruikt dan ook haast eeuwenoude truukjes om een bepaalde haast nostalgische geluid voort te brengen, wat nog steeds Maar daarnaast is het vooral ook erg verfrissend gecomponeerd door Desplat, met een geheel eigen stijl en een partij energie. Hoorde vele al praten over de grote potentie van de componist, overigens helaas pas recent. want hij bewijst al jaren dat hij een unicum is binnen zijn vak.