Lindstrøm & Prins Thomas - Lindstrøm & Prins Thomas (2005)

Noorwegen
Electronic
Label: Eskimo

1. Foreløpig Bit (5:18)
  2. Suppegjøk (5:12)
  3. Boney M Down (3:49)
  4. Turkish Delight (6:14)
  5. Feel AM (5:36)
  6. Don O van Budd (7:39)
  7. Sykkelsesong (5:53)
  8. En Dag I Mai (4:57)
  9. Naa Er Druene Paa Sitt Beste (5:29)
  10. Horseback (8:51)
  11. Claudja (4:46)
  12. Plukk Og Pirk (8:52)
  13. Run (6:31)
Deze zomer wist het album Maritime van Minotaur Shock mijn aandacht te krijgen en te behouden. Een album dat nog steeds kans maakt mijn top 10 over dit jaar te gaan halen. Een album dat langzaam op mij inwerkte.

Dit titelloze album van Lindstrom & Prins Thomas heeft qua sfeer heel veel weg van dat album (ook al lijkt het er niet echt op). En ook hier denk ik dat het gaat om een album dat met de tijd mooier zal gaan worden.
Het ademt enigszins iets uit van Melody A.M. van Röyksopp en in de verte moet ik ook wat denken aan Moon Safari van Air.
Deze cd is alleen veel instrumentaler dan eerder twee genoemde (waar op een paar nummers de vocalen nog een hoofdrol kregen en wat hier niet of nauwelijks het geval is).

Het klinkt allemaal ontspannen en laid-back, mede door gebruik van akoestische geluiden.
Zo duikt de gitaar regelmatig op, en ook gebruik van piano is niet vreemd.
Hierdoor krijgen de composities een wat lossere en luchtiger toon (ook dankzij de "funky disco-invloeden").

Voor mijn gevoel een beetje een zomerse plaat, maar ach dat kan in de komende winter wel zo lekker zijn: thuis in je dikke trui verlangen naar de zomer die nog zo ver weg lijkt.

Foreløpig kan ik hier nog wel even van gaan genieten denk ik zo

Nu overigens tijdelijk te beluisteren op de luisterpaal:
www.3voor12.nl[/url]

Verbazingwekkend dat I Feel Space er niet op staat. Dat is toch wel een hit, of vergis ik me nu? In ieder geval een nummer van Lindstrom dat ik dit jaar vaak gehoord heb en ook wel door 3FM wordt gedraaid.

veel nummers die lekker klinken. had wat mij betreft wel ingekort kunnen worden. na de eerste 3/4 nummers krijg ik een gevoel van 'het gaat maar door'. aan het eind wordt het weer een stuk sterker