Cisfinitum - Landschaft (2005)

Rusland
Electronic
Label: Entity

1. Inland (9:04)
  2. Landschaft I (21:54)
  3. Landschaft II (18:44)
  4. District Delta (9:41)
avatar van thomzi50
De naam EP wordt toch gebruikt voor materiaal dat te kort is voor een album? Dit duurt toch bijna een uur, dus moet het niet gewoon LP zijn?

Klinkt overigens erg sterk op het eerste gehoor. Prachtige donkere soundscapes

sxesven
Een band kan ook zelf ergens de naam EP op plakken. EP's kunnen dus een krappe minuut duren, of een ruim uur. De gangbare tijd is zo'n twintig minuten, het gangbare aantal tracks zo'n vier-vijf, maar variatie te over binnen de term. Hoe het zit met dit plaatje weet ik overigens niet.

avatar van thomzi50
Oké ik zag op wikipedia dit: "materiaal dat te lang is om een single genoemd te worden, en te kort om als volwaardig album door het leven te gaan". Vandaar.

sxesven
Dat is inderdaad de gangbare definitie, maar er wordt nogal aan gesleuteld door artiesten zelf.

avatar van thomzi50
Oké, het maakt eigenlijk ook heel weinig uit; het belangrijkste is dat de muziek gewoon erg fijn is 4*