Alchemist - Embryonics (2005)

Australiƫ
Label: Relapse

1. Chinese Whispers (9:37)
  2. Abstraction (3:37)
  3. Unfocused (6:21)
  4. Enhancing Enigma (5:16)
  5. Dancing to Life (6:03)
  6. Brumal (5:45)
  7. Lunation (3:47)
  8. Staying Conscious (5:43)
  9. Shell (4:03)
  10. Garden of Eroticism (7:22)
  11. Jar of Kingdom (6:17)
  12. Paisley Bieurr (3:52)
  13. Yoni Kunda [Live to Air] (5:51)
  14. Closed Chapter [Live to Air] (5:03)
  15. Eve of the War (5:17)
  16. Beyond Genesis (7:20)
  17. Yoni Kunda (5:12)
  18. Purple (3:42)
  19. Imagination Flower (2:44)
  20. Spiritechnology (6:34)
  21. Soul Return (8:18)
  22. Road to Ubar (5:37)
  23. Found (1:21)
  24. Clot (4:36)
  25. Worlds Within Worlds (7:07)
  26. My Animated Truth (3:28)
  27. Closed Chapter (5:04)
  28. Chinese Whispers [Live] (9:29)
DutchViking
Een allegaartje van Alchemist. Op deze 2CD staan de door de band gekozen 'best of' songs, alsmede enkele live-nummers en niet eerder uitgebracht materiaal. Embryonics is pas volgende maand in de platenzaak te koop, ik ben nu al erg benieuwd! Alchemist's laatste album Austral Alien was voor mij een openbaring, een van de beste platen van de laatste jaren. Zie daarvoor mijn review bij dat album

avatar van Don Cappuccino
Dit is mijn kennismaking met Alchemist. Velen zullen zeggen dat het de verkeerde is om mee te beginnen maar ik begin graag bij ouder materiaal. Ik heb namelijk heel vaak dat ik debuutalbums het beste vind. En deze valt heel erg in de smaak tot nu toe.

Ik heb net CD 1 gehoord en deze gaat in de bestelling. Alchemist is echt een kameleon en een positief buitenbeentje in de Metal. Nog nooit spookten er zo veel namen in mijn hoofd tijdens het luisteren van een album. En ze zijn dan ook nog extreem uiteenlopend. Dit is echt bijna een Zappa-achtige manier van Metal. Eindelijk weer iets avontuurlijks om mijn tanden op stuk te bijten. Ieder nummer is namelijk compleet anders. De zang is ook erg goed en klinkt af en toe heel erg als Max Cavalera. Dit kan wel eens een van mijn favoriete bands gaan worden.