Barclay James Harvest - Baby James Harvest (1972)

Label: EMI

1. Crazy Over (You) (4:17)
  2. Delph Town Morn (4:48)
  3. Summer Soldier (10:28)
  4. Thank You (4:24)
  5. One Hundred Thousand Smiles Out (6:05)
  6. Moonwater (7:30)
  7. Child of Man * (3:21)
  8. I'm over You * (3:53)
  9. When the City Sleeps * (4:16)
  10. Breathless * (3:09)
  11. Thank You [Alternative Version] * (4:27)
  12. Medicine Man [Single Version] * (4:29)
  13. Rock and Roll Woman * (3:18)
  14. The Joker * (3:32)
  15. Child of Man [BBC Session] * (3:37)
  16. Moonwater [2002 Remix] * (7:20)
Nog een zelfde hoesje?

zie mijn opmerking bij .. And Other Short Stories

avatar van indana
Ook hier zal ik proberen om de originele hoes bij te vinden, want dit lijkt helemaal nergens op natuurlijk.

avatar van Gert P
Trouwens Summer soldier een heel fraai nummer dat ik zowel in deze uitvoering heb als n de live uitvoering.

Gert P schreef:

Absoluut... Summer Soldier is echt een BJH prijsnummer waarvan ik hoop dat de John Lees's BJH versie van de band die volgende week in London nog zal gaan spelen

avatar van Gert P
Nou van de week de dvd bekenen van bjh met het orkest maar wat een overjarige hippies nu zeg.

Gert P schreef:

Dat is de Les Holroyd versie van BJH. BJH heeft zich in de jaren 90 opgesplitst in 2 bands: de een geleid door gitarist / zanger John Lees die zich met name richt op het meer symfonische materiaal en de andere geleid door Les Holroyd die duidelijk de meer poppy kant op gaat.
Het was zelfs zo bizar dat de John Lees versie op een gegeven moment ex-toetsenist Woolly Wolstenholme er bij haalde en dat Les Holroyd drummer Mel Pritchard in de band had. Echt, letterlijk dus in tweeen gesplitst. Jammer genoeg is Pritchard een paar jaar geleden overleden en zit er een echte hereniging van de twee kampen echt niet in.

Het is de John Lees' versie van BJH die op dit moment echt het meest optreed en ook wat mij betreft de ware spirit van de klassieke BJH sound uitdraagt. Het helpt dan dat je een toetsenist hebt als Wolstenholme die gewoon lekker rond blijft sjouwen met een goede werkende Mellotron voor dat typisch zweverige BJH geluid.

avatar van novalepidoptera
Summer Soldier en One Hundred Thousand Smiles out zijn echte meester werken.
Delp Town Morn en Crazy Over zijn ook een heel sfeervolle nummers.
Wat ik heel mooi vind zijn al die bonus tracks op deze C.D.
Wat ik heel erg vind is dat Woolly een eind aan zijn leven heeft gemaakt 13 dec 2010.

avatar van novalepidoptera
De bonus tracks zijn voornamelijk singles uit 1972/73.
(Child of Man) is de A kant ( I'm over You )de B kant.Allebei door Lees Geschreven.
(When the City Sleeps(forrest)) is de A kant (Breathless (Bull)) de B kant deze single hebben ze onder pseudonym (BOMBADIL) uitgebracht.Woolly heette Forrest en Lees heette Bull.
Laatste single voor harvest is A kant (Rock'n Roll Woman)Holroyd B Kant (The Joker) Lees/Holroyd. een heel sterk nummer misschien het beste single die ze in de harvest tijd hebben gemaakt

Ozric Spacefolk
Bijzondere plaat... Wat me voornamelijk aantrekt, zijn de nummers Summersolider en One Hundred Smiles Out (heerlijke gitaarsolo en Bowie-esque zang)...

Crazy Over You, Delph Town Morn en Thank You doen mij niet zoveel...

Woolly speelt maar op een nummer mee hier, en dat is zijn eigen Moonwater.

Bonustrack Child of Man kende ik al van Another Arable Parable (mijn eerste plaat van de band) en is een echt lekkere rocksong...

avatar van clayhill
Nieuwe, Esoteric, boxset binnen. Opnieuw prachtig gedaan !!

Mssr Renard
Deze plaat wordt van de vier Harvest-platen altijd als de wat mindere broeder beschouwd. Ik geloof dat de band een dubbel-album wilde maken (dat was best wel in toen), maar de band zat al behoorlijk in de schulden bij EMI/Harvest door het touren met orkest in 1972, dus het werd een enkele plaat, waar de bandleden allemaal een beetje hun eigen weg gaan.

Zo speelt niet iedereen op elkaars songs, is Woolly op enkele songs afwezig, en speelt er op Moonwater op Woolly na geen enkel ander bandlid mee.

Het is een wisselvallige plaat met enkele enorm sterke songs (Summer Soldier vind ik zelfs hun allerbeste song) en wat zwakkere songs. De losse singles en b-kantjes uit deze periode zijn ook de moeite waard, met name Child of Mand en I'm Over You.