Disavowed - Perceptive Deception (2001)

Label: Unique Leader

1. Rhizome (3:54)
  2. Abolition of Impediment (3:21)
  3. Reason Rejected (5:04)
  4. Condensed Conditions (2:48)
  5. Masses Conformed (4:06)
  6. Unfolding Disposition (3:45)
  7. Generative Patterns (2:55)
  8. Critical Emulation (3:39)
  9. Opposite Extremities (2:55)
avatar van Hemdale
Lekkere brute Nederlandse death metal band, met leden van Pyaemia.

lambf
Lekker bruut cd'tje . Hoe vaker ik hem luister, hoe beter ik hem vind. Mischien komt hij nog eens in mijn top 10. een 5*

lambf
Zo, das weer even een tijdje terug dat ik deze gedraaid heb...en daarmee merk ik gelijk ook dat mijn smaak wat veranderd is. *ahum* Vroeger *ahum* vond ik dit nog een werkelijk geweldig album, ik was er echt helemaal weg van. Maar nu ik hem beluisterd heb kom ik toch niet verder dan drie sterren. Inderdaad, een mager cijfertje en een matig album.

Het lage cijfer is grotendeels te weiten aan het geluid van de drums. Die klinken ontzettend droog, en hoewel dat nog geen nadeel hoeft te zijn, zijn de drums ook nog eens veels te hard ingemixt wat na een tijdje behoorlijk irritant begint te worden. Ook het gitaargeluid zet geen zoden aan de dijk. Hier en daar klink het weliswaar aardig, maar ook wel eens ontzettend lelijk. Gelukkig zijn die dan wat weggemoffeld achter de drums en zang zou je denken, maar eigenlijk zou ik juist dat gitaarwerk wat meer horen. De grunts blijf ik vet vinden, lekker laag en droog, en nog net niet gutturaal. Als een warm deken gedrapeerd over een ruwe Org .

avatar van Lau1986
Prima bruut album van deze Nederlandse death metal band. Prima grunt en uitstekend instrumentaal werk. Lekker plaatje!