Firehouse - 3 (1995)

Label: Epic

1. Love Is a Dangerous Thing (4:47)
  2. What's Wrong (4:33)
  3. Somethin' 'Bout Your Body (4:43)
  4. Trying to Make a Living (4:26)
  5. Here for You (3:55)
  6. Get a Life (4:22)
  7. Two Side (4:25)
  8. No One at All (3:37)
  9. Temptation (4:28)
  10. I Live My Life for You (4:28)
Ozric Spacefolk
De beste plaat van deze Bon Jovi-kloon...

Lekker smerig, maar ook wel volwassen sound.
Lekkere grooves, goede solo's en nummers die erg goed blijven hangen.

Ozric Spacefolk
Lekker volwassen rock. Love is A Dangerous Thing, Something 'bout Your Body, What's Wrong, Get A Life, Two Sides, het rockt allemaal meer dan prima.

Productie is ook erg goed...

Guitars & Wings
Bon Jovi kloon gaat wat ver, maar blijkbaar ze vonden het wel nodig om hier al hun geluid te veranderen, net als BJ ten ten tijde van Keep the faith. Helaas eigenlijk. De riffs zijn wat minder en het geluid is wat "losser". Something about.. is mi de sterkste track, gevolgd door two sides en temptation.

avatar van milesdavisjr
Een aardig bandje met catchy hardrock, degelijk maar niet opzienbarend. De voorgangers waren nog lekker cheesy, 3 is typisch een product van zijn tijd. Midden jaren 90 en de muziek van Firehouse was aan geen hond te slijten, de heren gooiden het qua productie over een andere boeg, het moest droog en klinisch klinken, zeker in vergelijking met de eerste twee platen is dat gelukt. Het geheel klinkt wat zakelijker, de dynamiek is echter ook minder, dat maakt de plaat niet slecht maar 3 komt bij mij ook niet echt op gang. Hoewel de schijf zeker wel enkele lekkere tracks kent, het groovende Temptation swingt er lustig op los, zo lust ik ze graag. De vele ballads laten de boel vervolgens weer flink inkakken. Geen topper maar bij vlagen vermakelijk.