Poco - All Fired Up (2013)

Rock / Country
Label: Sonic Rendezvous

1. All Fired Up (3:28)
  2. Drink It In (3:43)
  3. That's What Rock and Roll Will Do (4:49)
  4. Regret (6:20)
  5. When She's Mine (3:20)
  6. A Little Rain (4:47)
  7. Hard Country (7:27)
  8. Love Has No Reason (3:21)
  9. Rockin' Horse (5:22)
  10. Neil Young (4:24)
  11. Long Shot (4:33)
  12. Pucky Huddle Stomp (1:56)
Hendrik68
Poco bewijst met All fired up dat je bands nooit moet afschrijven. Met de catchy titelsong zetten ze direct de standaard. Poco komt ongekend energiek voor de dag en er staan ook gewoon een aantal ijzersterke songs op, zoals Drink it in en het prijsnummer Hard Country. Grappig is het nummer over Neil Young. Geschreven voor de mensen die nog mochten twijfelen of Rusty Young de broer van Neil is. Nou nee dus. Alleraardigst is het instrumentale slotakkoord.

Ik ben absoluut geen liefhebber van de vroege Poco, maar zoals ze nu klinken mogen ze van mij nog wel een poosje doorgaan.

avatar van Madjack71
Bij aanvang All Fired Up en de tekst erbij, doet je misschien in 1ste instantie voor het ergste vrezen, de oudemannenclub die weer eens lekker wild gaan doen? Maar de rest van het gebodene is zeker de moeite waard om eens te luisteren. Niet alleen maar belegen middle of the rock country rock, maar af en toe de accordeon erbij, orgeltje en vooral ook later op het album de nog steeds goede samenzang. Hard Country springt eruit door de betrokkenheid die ervan uitgaat met de boer en zijn omgeving, alsook A Little Rain. Verder is Neil Young ook wel een geinig nummer waar ze ook de hakketakgitaar van Young ertussen in gooien. Niet slecht gedaan en een prima plaatje van Poco.

avatar van Bombong
Bijna niet te geloven, maar Jack Sundrud maakt al langer deel uit van Poco dan Richie Furay en Timothy B. Schmit samen ooit bij de band zaten. Neemt niet weg dat het mij een raadsel is dat de fans zo met hem weglopen, want hij maakt wat mij betreft gezichtsloze pop. De nummers van Rusty Young zijn de enige die nog iets van het oude Poco-geluid laten horen, maar zijn stem is zo slecht geworden dat ik er bijna niet meer naar kan luisteren (hoewel ze er op deze plaat nog iets van proberen te maken). Ik heb deze cd gekocht om mijn Poco-verzameling compleet te houden, maar dat is ook echt de enige reden.

Hendrik68
Nou ben ik geen groot Poco kenner, maar ik vind de nummers van Sundrud er ver bovenuit steken.

Dit is toch ook zonder Paul Cotton?

Ik weet 't niet hoor. Poco zonder Furay, Messina én Cotton? En Grantham waren ze ook al kwijt sinds zijn beroerte.

Running Horse, Bareback at Big Sky en The Wildwood Sessions vond ik ook al niet zo best.

De nieuwsgierigheid won het dan toch. Ik vind All Fired Up echt niet bijzonder klinken. Poco heeft vocaal ongelofelijk veel ingeleverd. De band wist dat altijd wel weer op te vangen na het vertrek van een bandlid, maar deze keer niet. Ze verliezen daardoor hun karakteristieke sound.

De nummers zijn soms best goed, maar de productie (door de band zelf gedaan) vind ik wel erg treurig klinken. Wat een identiteitsloze, gekunstelde sound. Laat dit soort muziek toch lekker organisch en authentiek klinken. De laatste paar live albums vond ik wat dat betreft ook al niet goed klinken.

Ik schrijf ze af.

avatar van Droombolus
Het gestyleerde paardenhoofd van Legend blijft maar terug komen en dat zegt eigenlijk al genoeg. Rusty Young blijft kwa sound halstarrig vasthouden aan het opgepoetste FM format waar ze eind 70s eindelijk-dan-toch nog enig kommersjeel sukses boekten. Volgens mij zijn deze CDs voorbestemd om alleen nog bij optredens verkocht te worden.

Het is toch wel vrij 'country'. Niet meer zulke platte FM/MOR als in de 80ies, maar uiteindelijk maakt het voor mijn beoordeling niet veel uit.

avatar van Bombong
Droombolus schreef:

Ik denk eigenlijk dat er niets nieuws meer zal verschijnen. Het heeft al heel veel moeite gekost de financiering voor deze CD rond te krijgen. Ik hoop trouwens ook dat er geen nieuwe CD's meer verschijnen, want ik zit dan wel weer zo in elkaar dat ik die ook weer ga kopen en voor je het weet bestaan het merendeel van je Poco-verzameling uit suffe Jack Sundrud-liedjes en een schorre Rusty Young. Tenzij Paul Cotton weer terug komt natuurlijk, want dan hebben ze mijn aandacht weer. Maar liever zie ik dat Cotton nog een keer zelf een CD uitbrengt.

avatar van vigil
Wat een laag gemiddelde zeg, ik ken het hele album niet maar alleen al de ruim 7 minuut durende versie van Hard Country is toch 3 sterren waard? Regret is niet verkeerd en het andere nummer wat ik ken Neil Young is toch ook minimaal best aardig en tekstueel zelf erg leuk

Neil young is not my brother
bad news for my mother
she could use the bucks
he's rich as donald trump
but neil young is not my brother