Herman's Hermits - The Very Best Of (1997)

Label: EMI

1. I'm into Something Good (2:34)
  2. Show Me Girl (2:35)
  3. Silhouettes (2:00)
  4. Can't You Hear My Heartbeat (2:15)
  5. Mrs. Brown You've Got a Lovely Daughter (2:48)
  6. Wonderful World (2:00)
  7. I'm Henry the VIII I Am (1:52)
  8. Listen People (2:31)
  9. Dandy (2:03)
  10. Just a Little Bit Better (2:55)
  11. A Must to Avoid (1:55)
  12. You Won't Be Leaving (2:21)
  13. This door Swings Both Ways (2:08)
  14. No Milk Today (2:58)
  15. East West (1:59)
  16. There's a Kind of Hush (2:35)
  17. I Can Take Or Leave Your Loving (2:34)
  18. Sleepy Joe (3:10)
  19. Sunshine Girl (2:38)
  20. Something's Happening (3:10)
  21. My Sentimental Friend (3:17)
  22. Here Comes the Star (3:22)
  23. Years May Come, Years May Go (3:38)
  24. Bet Yer Life I Do (2:38)
  25. Lady Barbara (3:41)
avatar van heartofsoul
Onverslijtbare sixties beat. De Hermits speelden weliswaar niet zelf in de studio, maar werden vervangen door studiomusici; dan wist Mickie Most (de producer) tenminste dat de opgenomen nummers een beetje behoorlijk uit de verf kwamen. Maar goed, Peter Noone (de blonde zanger) had precies de goede stem voor deze gezellige liedjes, die vooral in de Verenigde Staten de hitparade beklommen.

Op het gevaar dat sommige users mij niet (meer) voor vol aanzien, verklaar ik hierbij dat ik deze cd niet graag zou willen missen. Vooral het kneuterige Mrs. Brown You've Got a Lovely Daughter en There's a Kind of Hush vind ik onweerstaanbaar.

avatar van nlkink
Een verzamelaar van Herman's Hermits, daar is wat mij betreft niks mis mee, Heartofsoul.
Wij hebben thuis op de plank de twee delen 'The Best Of The EMI Years, vol. 1 & vol. 2 staan. Dan heb je zo'n beetje het belangrijkste uit de periode 1963 tot en met 1971.
Ik geef meteen toe dat we de CD's niet veel draaien maar het is op zijn tijd heel aardige muziek.