Schitterende klanken van Garmarna.
Zeer fraaie etherische, ietwat donkere, mystieke folkmuziek, vermengd met de juiste dosis hedendaagse electronica.
Prachtige, breekbare songs, gezongen door een zéér getalenteerde zangeres, Emma Hårdelin.
Garmarna is ooit eens omschreven als hypnotische horrorfolk, en dat lijkt me wel een juiste omschrijving.
Een soort (soms opgevoerde) folkversie van een mix tussen Björk, Sigur Rós, Cocteau Twins en nieuwere The Gathering. Of zoiets, dan.
Garmarna is nou typisch zo'n band die door vele muziekliefhebbers op handen zou kunnen worden gedragen, ware het niet dat deze band uit de folk-hoek afkomstig is en dus veel te onbekend is bij het grote publiek.
Garmarna is iets duisterder en esoterischer dan andere moderne folk-bands als Hedningarna en Värttina.
Luister naar songs als Gamen en het werkelijk prachtige Vedergällningen en laat je betoveren en meeslepen naar de Zweedse mystieke volkswerelden.
Deze muziek zou in de betere openbare bibliotheken wel te vinden moeten zijn. Alvast een aanrader van mij.
Prachtige muziek.