OK, via een ander forum werd ik gewezen op de song Glitterbombed en verdomd, ik viel er als een blok voor. Charlotte Church had als kindsterretje een carriere in de klassieke crossover wereld, raakte vervolgens een beetje de weg kwijt wat ook weer niet zo gek is als je zo jong succesvol bent en heeft na een paar jaar in de luwte zichzelf opnieuw uitgevonden. Opvallend ook dat ze het volledig in eigen beheer doet. Zoals ze zelf ergens zie (en ik parafraseer) "ik heb al een carriere achter de rug waar in me moest aanpassen aan wat men van mij wou en verwachte, nu doe ik het precies zoals ik het zelf wil".
Muzikaal is het een samenwerking tussen haar en haar partner + band met als resultaat dat we muziek krijgen die ergens tussen indie-pop, elektro en ja zelfs bijna progressieve rock krijgen. Denk Bat For Lashes, Imogen Heap, Kate Bush etc. Intrigerend is het zeker. Dit is de tweede EP van een aangekondigde serie van 5 (!!) stuks. Nummer drie is volgens mij ook al uit maar staat hier nog niet.
Na die ontdekking van gister en wat nader onderzoek gelijk de drie EPs maar ff besteld bij haar want dit bevalt me uitermate.