The Birthday Massacre - Violet (2005)

Canada

11. Black (1:29)
  12. Holiday (5:14)
  13. Nevermind (4:35)
avatar van Max Payne
kom op mensen, dit is toch klasse muziek!

avatar van Halloween
Ja maar het is geen rock, het is industrial, het is wel een sungerne van rock.

En het is inderdaad, leuk om te horen en erg aanstekelijk muziek.

4*.

Mooie Album
Blue & Lovers End vind ik de beste nummers.

avatar van voskat
Industrial is het ook niet.. gewoon leuke synth-pop-rock.

3,5 krijgt hij van mij.

Maar dat had meer kunnen en moeten zijn.

Ze hadden wat meer afwisseling kunnen brengen als ze nummers als Under The Stairs en To Die For hadden gebruikt (staan wel op het officieuze debuut "Nothing & Nowhere").

voskat schreef:
Industrial is het ook niet.. gewoon leuke synth-pop-rock.

Zitten zeker wel duidelijk herkenbare industrial invloeden in deze muziek hoor...
Hun MySpace geeft een mooie omschrijving van hun muziek:
'Alternative / Electronica / Industrial'

Maar goed, voor pure industrial moet je meer bij artiesten als Ardor, Dracul en Joachim Witt zijn.

avatar van voskat
Die invloeden zitten er ook wel in, maar TBM blijft in de eerste plaats een pop-band.

En bij "pure industrial" denk ik aan Neubauten, Coil en Throbbing Gristle.

Ik hoor shoegazer meets gothic meets nu-metal meets pop.
Het bevalt me wel; heeft ook wel wat weg van Curve.

Dit is verre van nu metal (nu metal zuigt)! Je bedoelt misschien dat het wat industrial invloeden heeft.
Het beste is deze muziek te labelen als synth-rock. Het klinkt inderdaad lekker poppy en vrolijk, maar het is ook wat donker door nummers als Blue. Die videoclip van Blue is trouwens heel cool. Dit is mijn favoriete band op dit moment. Nothing and Nowhere vind ik eigenlijk iets beter dan Violet. Check ook hun nieuwe album Walking With Strangers, ook een heerlijke plaat.

Nee, ik bedoel echt dat het nu metal invloeden heeft.

Ik hoor ze niet. ^^

avatar van Jumperjack
Ik luister de laaste maanden redelijk veel naar TBM en vind hun muziek zeer aanstekelijk. De muziek is volgens mij gewoon Synth pop. Dit album is ook lekker maar Walking With Strangers is mijn favoriet.

Pritje
Geweldig album
dit is mij eerste album die ik luisterde op weg naar daar de muziek electronic/rock

avatar van E-Clect-Eddy
Via het nummer Happy Birthday interesse gekregen om dit album te luisteren. De muziek klinkt aardig maar de zangtalenten stellen een beetje teleur in diverse nummers.