Wie denkt aan electronische muziek komt wellicht met de volgende namen op de proppen: Vangelis, Jarre, Schulze, Tangerine Dream, Gandalf en ga zo maar door...
Toch is er in Nederland ook op dit gebied het nodige aan de hand. We kennen wellicht een groep als Peru of iemand als Johan Timman. Onder aanvoering van Ron Boots is daar een derde en zeer actieve stroming bijgekomen van muzikanten die creatief weten om te gaan met electronische muziekinstrumenten.
Met een album als Ghost of a Mist zet Ron Boots een goede staalkaart neer dat Nederland op dit gebied zijn mannetje kan staan. De in 1962 geboren componist en uitvoerder laat op dit album horen sfeervolle muziek te kunnen maken die mooi wijds klinkt met wel de nodige verdieping. De titels van de tracks zijn hierbij een goede gids te noemen. Qua niveau kan Boots zich meten met een Klaus Schulze en een Edgar Froese. De productie van dit album staat op een hoog plan, dit wordt nog eens versterkt wanneer Klaus Hoffmann Hoock zijn gitaar ten beste geeft op de track Desert Clouds. Wat dan te horen is gaat bepaald niet in de koude kleren zitten. Het is dat ik op een flat woon, want anders zou ik de volumeknop tot ver in het paarse gebied open draaien.
Zonder moeilijk te gaan zitten doen een bijna meesterwerk van Nederlandsche bodem. Heerlijke muziek om op te onthaasten en tot het besef te komen dat Nederland in de wereld van electronische muziek mee kan komen.