DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince - Homebase (1991)

Label: Jive

1. I'm All That (3:44)
  2. Summertime (4:30)
  3. The Things That U Do (4:56)
  4. This Boy Is Smooth (4:58)
  5. Ring My Bell (4:44)
  6. A Dog Is a Dog (4:29)
  7. Caught in the Middle (Love & Life) (4:21)
  8. Trapped on the Dance Floor (5:19)
  9. Who Stole the D.J. (4:50)
  10. You Saw My Blinker (4:14)
  11. Dumb Dancin' (4:55)
  12. Summertime [Reprise] (2:06)
avatar van Kos
Kos
Goede herinneringen komen boven bij dit album.

Tiens, noemde Will Smith zich vroeger Fresh Prince? Of hing hij toen gewoon uit in de studio van Fresh Prince of Bel Air?

avatar van Kos
Kos
De serie Fresh Prince of Bel-Air kwam heel wat later dan de naam.

avatar van Word_Play
Inderdaad goede herinneringen...Summertime!

Marcel²
Word_Play schreef:
Inderdaad goede herinneringen...Summertime!

Ik ook

De laatste tijd wel weer zo vaak gehoord, dat ik hem alweer zat ben...

|Joël|
Dit album is uit mijn geboorte jaar
Ik ken Summertime omdat die nog wel vaak voorbij komt op The Box, verder heb ik nooit iets gehoord van dit album

avatar van FunkyMonk
Marcel Jongeneel schreef:

Ik ook

Me 2

|Joël|
|Joël| schreef:
Dit album is uit mijn geboorte jaar
Dat is inmiddels wel anders; heb alle JJ&FP albums nu.
Dit is na Code Red hun beste album. Deze vind ik een beetje tussen 3,5* en 4,0* zitten. Favorieten zijn: Summertime (geweldig nummer!), The Things That U Do en I'm All That. Vooral het begin van dit album is erg sterk en Summertime is naar mijn mening nog altijd één van de aller beste Hip-Hop nummers ooit. Die Summertime (Reprise) is trouwens ook erg mooi en perfect als afsluiting van dit album met een lekker zomerse vibe.

Mb.
Dat gemiddelde is echt om te janken en mensen die hiervoor een 0,5 hebben gestemd weten sowieso niet waarover ze praten. Dan kan het je ding misschien niet zijn, maar als je een beetje objectief bent dan kun je toch wel concluderen dat dit een degelijk Hip-Hop album uit begin jaren 90' is.

Zoals gewend van Jazzy en Freshy straalt de lol ervan af. The Fresh Prince, Will Smith dus, is helemaal niet zo'n slechte rapper als mensen vaak willen beweren. Het is voornamelijk een verhalen verteller en dat doet hij uitstekend; nergens echt ingewikkeld maar wel effectief.

Tevens heeft een duo een oor voor radiovriendelijkheid. Misschien een beetje soft en smooth, maar de manier waarop ze een positieve boodschap proberen te versturen vind ik alleen maar geslaagd. Overigens wordt het fabeltje dat Will niet vloekt ook verholpen, want hij zegt toch echt 'You saw my blinker, bitch'.

Helaas is deze plaat een beetje verouderd, ondanks een klassieker zoals "Summertime". Toch zou ik 'Homebase' iedere Hip-Hop liefhebber aanraden.

avatar van Ingo
Ik kan vooral erg genieten van het werk van Jazzy Jeff, zoals bijvoorbeeld de 'refreintjes' van 'I'm All That' en 'This Boy is Smooth'

avatar van Shelter
Gewoon typiscj jaren 90 feel good hiphop, dat helaas nu vaak afgezeken wordt omdat Will Smith ging acteren.
Volgens mij als hij alleen was blijven rappen, was het gemiddelde veel hoger geweest. Op de een of andere manier heeft hij nu een etiketje gekregen van acteur die is gaan rappen (wat nooit echt een daverend succes is geweest bij anderen) en niet rapper die alleraardigst is gaan acteren. De rap kwaliteiten zijn naar mijn mening toch behoorlijk, lekkere relaxte flow, grappige lyrics en het duo heeft toch aardige tracks gemaakt.
Summertime is trouwens een classic

avatar van KILLERBEE99
Leuk albumpje

avatar van Srananbloke
Mijn eerste album! Kreeg ik als cadeautje van mijn moeder omdat ik toen verslaafd was aan The Fresh Prince of Bel-Air. Ik heb dit album helemaal grijsgedraaid toen.

Als ik kijk naar hoe mijn voorkeuren op het gebied van hip-hop zich gedurende mijn jeugd en puberteit hebben geëvolueerd, dan is dit behoorlijk onschuldige popcorn hip-hop. Neemt niet weg dat de beats van Jazzy Jeff heerlijk zijn en alle nummers prima zijn te behappen . Dit album zal altijd een speciale plek in mijn hip-hop hart blijven behouden. En Summertime is en blijft een classic.