James Cotton - Cotton Mouth Man (2013)

Blues
Label: Alligator

1. Cotton Mouth Man (3:47)

met Joe Bonamassa

2. Midnight Train (3:29)

met Gregg Allman

3. Mississippi Mud (4:00)

met Keb Mo

4. He Was There (3:44)
  5. Something for Me (3:40)

met Warren Haynes

6. Wrapped Around My Heart (3:22)

met Ruthie Foster

7. Saint on Sunday (3:31)
  8. Hard Sometimes (3:18)

met Delbert McClinton

9. Young Bold Women (3:25)
  10. Bird Nest on the Ground (4:19)
  11. Wasn't My Time to Go (4:16)

met Keb Mo

12. Blues Is Good for You (4:25)
  13. Bonnie Blue (3:33)
avatar van erwinz
Geweldige bluesplaat van deze ouwe rot. Zingen kan James Cotton nauwelijks meer, maar op de mondharmonica blazen doet hij nog altijd als de beste. Een aantal topgitaristen en vocalisten, onder wie Keb Mo, Ruthie Foster, Joe Bonamassa, Gregg Allman en Warren Haynes maken het helemaal af.

Lees mijn volledige recensie op:
De krenten uit de pop: James Cotton - Cotton Mouth Man - dekrentenuitdepop.blogspot.nl

Erwin

Hendrik68
Uitstekend stukje Erwin. Ik werd door Lura getipt en daar ben ik hem dankbaar voor, want dit album is na een luisterbeurt of 3 alleen maar beter aan het worden. Ik krijg soms een beetje jeuk als ik allerlei gastartiesten bij nummers zie staan, maar op dit album werkt de ene gastbijdrage nog beter als de andere. Mensen die de Buddy Guy van de laatste albums kunnen waarderen moeten deze zeker ook eens proberen, want wederom laat een oude knakker ons een poepie ruiken. Cotton heeft alleen het nadeel dat hij nauwelijks nog kan zingen, iets dat bij Guy nog geen probleem is. Daarom is Cotton genoodzaakt tot het gebruik van gasten. Maar zoals gezegd, dat geeft hier helemaal niks.

avatar van erwinz
Klopt. En mondharmonica spelen kan hij nog als de beste.

avatar van Lura
Hier kan ik kort over zijn: Heerlijke, rauwe blues.

avatar van bas2204
Heerlijk ouderwets goede blues