Orchestre Poly-Rythmo de Cotonou - "The Skeletal Essences of Afro Funk" Volume 3 1969-1980 (2013)

Benin
Funk / Wereld
Label: Analog Africa

1. Ne Rien Voir, Dire, Entendre (5:25)
  2. Houzou Houzou Wa (4:19)
  3. Adjro Mi (6:19)
  4. Karateka (4:00)
  5. Akoue We Gni Gan (3:20)
  6. N'Goua (6:08)
  7. Honton Kan Do Go Me (3:32)
  8. A O O Ida (4:17)
  9. VI E Lo (3:38)
  10. Pourqoui Pas? (5:35)
  11. Akue We Non Houme (4:40)
  12. Ai Gabani (4:01)
  13. Ecoute Ma Melodie (7:27)
  14. Min We Tun So (4:51)
uilenei
Heb inmiddels 4 albums van deze band, geweldige hoogstaande mix van vodoun en afro-funk.
Waardeer dit album, net als echoes hypnotiques en voudoun effect met 4,5 *.

avatar van Ataloona
Soms een tikkeltje wisselvallig, maar voor de rest gewoon heerlijke feelgood muziek. Erg positief, maar verrassend genoeg ook weleens wat rustigere zwaardere psychedelische tintjes zoals te horen tijdens het slotnummer. Prijsnummer blijkt toch wel ''Akue We Non Houme'' wat echt een instant favoriet is geworden in huize Ataloona. Mix alle noise en wat distortion af van Les Rallizes Denudes en voeg er wat Booker T & the MG's aan toe en tada. Bevalt prima, deze groep.

En wat blijft het toch lekker om tijdens de zomer de catalogus van Analog Africa door te pluizen