Exillon - The Keening Dithers (2006)

Electronic
Label: Ad Noiseam

1. Aliasing (3:40)
  2. Moonlight Sinatra (6:07)
  3. Termit (7:04)
  4. Cadi (3:49)
  5. Now You'll Never Know (3:13)
  6. Horn of Jericho [Exillon Remix] (4:24)
  7. Jan (4:55)
  8. Dtofv3 (4:00)
  9. Duhv (5:10)
  10. Kollipy (7:38)
  11. Sfx02 (13:00)
bas
dit is zeker een album om in de gaten te houden ... wanneer komt ie precies uit?

avatar van Goodfella
9 januari

heb een pm naar T.O. gestuurd

Moonlight Sinatra klinkt in ieder geval goed.

bas
Wat ik ervan gehoord heb klinkt veelbelovend! Dit kan wel eens een mooie plaat worden... Iemand 'm al helemaal geluisterd?

avatar van Onderhond
Niet dat ik het erg vind, maar wat doet dit op de frontpage van MuM ? . Samples trouwens.

avatar van Goodfella
3 dagen geleden officieel uitgekomen

avatar van Onderhond
Uhm, ja, ik begrijp wel dat hij daar niet verkeerd staat. Ik bedoelde eerder, wie heeft er interesse in. Iemand deze al besteld ?

Leuke samples trouwens. Wordt geen echte hoogvlieger, eerder zo'n typisch 4* album denk ik.

avatar van Onderhond
Album varieert van matig tot verpletterend prachtig. Het overgrote deel is rustig knetterende, mooie, chille IDM. Lekker om wat sfeerlicht aan te steken en rustig op de bank te zitten.

Het niveau daalt nergens drastisch, uitschieters zijn er wel. Duhv is erg lekker, maar vooral Termit is "knock-me-down" overweldigend. Overheerlijke melodieën, goddelijke klanken, kippevel van begin tot eind. Het type werk dat ik associeer met Ad Noiseam.

Weer een mooi album. Laat hem even op 4* hangen, geen idee of het er meer worden. Maar aan Termit ga ik nog heel wat plezier beleven.

Dit album is destijds eigenlijk een beetje langs me heengegaan. In een of ander helder moment heb ik 'm laatst op cd gekocht en daar heb ik zeker geen spijt van. Wat een geweldig album is dit! Geen enkele misser te bekennen.

De opener Aliasing zet direct de toon met warme klanken en mooie melodieën, gevolgd door Moonlight Sinatra waarin Beethoven's Moonlight Sonata op gepaste wijze verknipt wordt. Mooie volle bassen in dit nummer.

Dan, zoals Onderhond al zei, het overweldigende Termit, hakt er geweldig in dit nummer. Dit is 7 volle minuten genieten. Voor het nummer Cadi geldt eigenlijk hetzelfde als voor Jan; de nummers beginnen wat kaal en saai, maar zodra de melodieën erdoor worden geweven wordt het prachtig!

De remix van Horn of Jericho valt vooral op door de mooie beats, in combinatie met het acid gepruttel klinkt dit ook weer erg, erg goed. Duhv ligt weer meer in de lijn van Termit, opzwepend met dramatische waves erdoor, mooie combinatie.

Kollipy bouwt het album mooi af; donker nummertje met subtiele knisperende beats. Geweldig sfeervol, dit nummer had van mij gerust nòg langer mogen duren.

En dan... Sfx02. Het vorige nummer gaf al een voorzetje, maar hier wordt het echt donker. 13 minuten ambient/geluidscollage, afwisselend van koud en beklemmend tot warm en hoopvol. Ik had een dergelijk nummer niet verwacht aan het eind van dit album, maar het is werkelijk een prachtige afsluiter.

Wat een fantastisch album levert Exillon hier af, dit is electronica zoals ik het wil horen. Ik verhoog naar 5*.

bas
Ik heb 'm ook nooit volledig gehoord sinds mijn laatste post twee jaar terug. Afgelopen week maar eens opgezocht en het is zeker 4 sterren materiaal. Nog iets langer luisteren voor een oordeel maar hij zit in de verzameling en de playlist.