Gomez - Liquid Skin (1999)

Label: Hut

1. Hangover (3:27)
  2. Revolutionary Kind (4:31)
  3. Bring It On (4:10)
  4. Blue Moon Rising (4:48)
  5. Las Vegas Dealer (3:54)
  6. We Haven't Turned Around (6:29)
  7. Fill My Cup (4:38)
  8. Rhythm & Blues Alibi (5:03)
  9. Rosalita (4:04)
  10. California (7:23)
  11. Devil Will Ride (6:56)
avatar van otherfool
Nee, het is het allemaal *net* niet op deze plaat van Gomez. Waar ik Bring it On nog regelmatig opzet staat *iets* me tegen bij dit tweede kindje. Natuurlijk zijn er mooie songs (Blue Moon Rising, We Haven't Turned Around, Rhytm & Blues Alibi) maar het is bij lange na niet zo indrukwekkend als het debuut. Jammer.

3 sterren.

avatar van Spliffy McGreen
Revolutionary Kind en Blue Moon Rising zijn echt de mooiste nummers van dit album! toch een dikke 5 * waard hoor ! 't is gewoon een van mijn fav bandjes

Be my hangover girl...

avatar van Spliffy McGreen
Word wel tijd dat ze es een optreden doen in nederland!

Heb je ze vorig jaar in juni niet gezien dan? Wat een goed concert was dat zeg!

Bloompje schreef:

Heb je ze vorig jaar in juni niet gezien dan? Wat een goed concert was dat zeg!

Zat toen in Zwitsal Land! Ja Baal er nog steeds van!

Ik hoop dat ik die dvd ergens kan vinden. Die wil ik zeker.

Bloompje schreef:

Ik hoop dat ik die dvd ergens kan vinden. Die wil ik zeker.

maandag na lowlands ga ik naar Newcastle! ik hoop die daar te kopen!

Toch grappig dat het nummer Liquid Skin niet op dit album is gekomen maar op Abandoned Shopping Trolley Hotline! (de b kantjes/rariteiten verzamelaar)

avatar van otherfool
Bloompje schreef:

Wat nog grappiger is is dat Bring It On op deze staat, en niet op de debuutplaat

Ja, dat wist ik ook natuurlijk .

avatar van Ludo
onderschat meesterwerkje. (4 sterren) Met afstand de beste plaat van Gomez, propvol ideeen, geluiden en zangers.

avatar van Rayaccos
Gomez, een fan de meest getalenteerde bands op dit moment. Ik wacht alleen nog op een meesterwerk van hun hand. Liquid skin en Bring it on komen er in ieder geval al redelijk in de buurt.

avatar van IMPULS
We haven't turned around en de eerste 3 tracks steken er uit. Kan me niet aan indruk onttrekken dat met name het middenstuk in een wat grauwere -compositorische- middelmaat verzandt. Daar helpt de diversiteit in arrangementen niet in.

avatar van Robbidellie
zowel dit album als de voorganger Bring it on heb ik moeten herontdekken, beiden konden mij de eerste keren niet echt boeien maar blijkbaar zijn het groeiplaten en dat is op zich een goede eigenschap.

avatar van Mindshifter
voor mij persoonlijk het beste album van gomez. Hun beginjaren waren het best.

beaster1256
prachtig plaatje van gomez , maar vond de eertse beter , maar bring it on en devil will ride zijn zeer goed , wanneer komt er iets nieuws van hen uit

avatar van citizen
Heerlijk zomers plaatje, dit. Voor mij hun beste!

Leuk dat na 4 jaar zo'n kwartje alsnog kan vallen. Wat een pracht wat een pracht!

avatar van Hendrix4live
Bring It On is echt zo geweldig!

avatar van Broem
Lang niet geluisterd naar dit album van Gomez. N.a.v. Het verschijnen van Whatever's On your Mind deze Liquid Skin uit de kast gepakt. Prima album met een aantal volwassen songs. We haven't turn around grijpt me nog steeds bij de keel. Wat een bloedmooi nummer is dat toch. Staat in mijn top 25 van favo nummers aller tijden.

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Dit is toch wel een zeer degelijke plaat met een eigen geluid. Ben niet de grootste fan van de zang van Ian Ball maar muzikaal is dit toch gewoon goed, absoluut niet saai en zeer divers in de composities met zeer verschillende invloeden. Deze cd weet me al vanaf opener Hangover te boeien, met als hoogtepunt idd We Haven't Turned Around

Mooi...

avatar van Mctijn
Rosalita is ook een prachtig nummer. Geweldig album, net zoals het debuut. Heb ze snel aangeschaft, want ze stonden nog niet in de kast tot mijn schrik

avatar van MoKnows
We Haven't Turned Around: tijdloos mooi!

avatar van Poles Apart
Voorganger "Bring It On" was met z'n ruwe lo-fi-achtige sound een fris, sprankelend, typisch Brits album, dat me goed bij de lurven greep. Op de releasedag van "Liquid Skin" snelde ik dan ook naar de platenzaak. Het viel trouwens niet mee het CD-tje te vinden.

Deze tweede voelt toch meer aan als een verzameling outtakes, dan wel B-kantjes van hun debuut. Het is allemaal wat vermoeiender, Amerikaanser, saaier en minder luchtig en catchy. Toch staan er een paar goede songs op ("Bring It On", "Rhythm & Blues Alibi", "Rosalita").

Een daadwerkelijk B-kantje van "Bring It On" als "Old School Shirt" had hier niet op misstaan, en het niveau gelijk wat omhoog getrokken.

Het EP-tje "Machismo" wat vlak hierna (2000) verscheen was een klein stapje omhoog voor Gomez, draai zelfs de odds & sods verzamelaar "Abandoned Shopping Trolley Hotline" (die ook uit 2000 stamt) nog regelmatig, maar "Liquid Skin" bevestigt bij herbeluistering het beeld dat ik ook al in 1999 had: dat van een ontgoocheling na een subliem debuut.